Αιφνιδιαστική επίσκεψη Ρ.Τ.Ερντογάν στην Τυνησία: Ψάχνει για συμμάχους κοντά στην Λιβύη...

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Ρ.Τ.Ερντογάν στην Τυνησία: Ψάχνει για συμμάχους κοντά στην Λιβύη...


Η Τουρκία στην προσπάθειά της να επιβάλλει την κυριαρχία της στη Μεσόγειο, προσπαθεί αν κλείσει συμμαχίες με τις χώρες της Β.Αφρικής που γειτονεύουν με την Λιβύη.

Μετά τη Λιβύη (ή μάλλον την... Τρίπολη) ήρθε η σειρά της Τυνησίας αλλά πίσω από την Τυνησία κρύβεται η επιρροή της Γαλλίας.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται, αιφνιδιαστικά, σήμερα στην Τυνησία, για συνομιλίες με τον πρόεδρο της χώρας Καΐς Σαγιέντ, ανακοίνωσε η Άγκυρα.

Ο σκοπός της επίσκεψης αυτής, που δεν είχε ανακοινωθεί προηγουμένως, δεν διευκρινίστηκε από την τουρκική προεδρία.

Όπως γράφει η Hurriyet, όλα τα κανονισμένα για σήμερα, 25 Δεκεμβρίου, ραντεβού του Τούρκου Προέδρου ακυρώθηκαν. Μάλιστα, στο ταξίδι του τον συνοδεύουν όλοι οι πρωτοκλασάτοι υπουργοί του: ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, καθώς και άλλοι υπουργοί.

Η τουρκική εφημερίδα τονίζει ότι δεν ήταν προγραμματισμένη η επίσκεψη Ερντογάν στην Τυνησία και επισημαίνει ότι πρέπει να έπαιξαν όλο οι δύο συμφωνίες που υπέγραψαν στα τέλη Νοεμβρίου η Τουρκία και η Λιβύη, αναφέροντας ότι η Τυνησία είναι γειτονική χώρα της Λιβύης στις ακτές της Μεσογείου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως θα προτείνει τη δημιουργία τουρκικής ναυτικής βάσης στη Τυνησία και θα δώσει οικονομικά ανταλλάγματα.

Η κίνηση είναι λογική...ΠΗΓΗ