Σκληρές μάχες στα όρια να προκληθεί ατύχημα σήμερα στο Αιγαίο


Θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο αναζητεί με κάθε τρόπο η Τουρκία όπως αποδεικνύουν οι ενέργειές της όλη αυτή την εβδομάδα που έκλεισε σήμερα με αλλεπάληλες υπερπτήσεις και παραβιάσεις

Η Τουρκία έχει μπει σε διαδικασία να δημιουργήσει ανάφλεξη σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο και οι προκλήσεις έχουν χτυπήσει κυριολεκτικά κόκκινο. Τα περιβόητα ΜΟΕ που μιλάνε για σεβασμό εθνικών και θρησκευτικών εορτών έχουν πλέον καταργηθεί οριστικά και στη πράξη  μετά τις τούρκικες ενέργειες ειδικά αυτή την εβδομάδα των Χριστουγέννων.

Τα τούρκικα μαχητικά σήμερα δεν επανήλθαν απλά στις προκλήσεις αλλά ξεπέρασαν και κάθε όριο με μπαράζ υπερπτήσεων από το πρωί πάνω από Παναγιά, Οινούσσες, Αγαθονήσι, Ανθρωποφάγοι, Λειψοί, Αρκιοί και Αγρελούσα σε μεγάλα ύψη βέβαια αλλά αρκούν για να καταγραφεί η άμεση αμφισβήτηση.

Τα ελληνικά μαχητικά έδωσε άγριες μάχες με τα 12 τούρκικα F-16 και τα 2 F-4 δεν άφησαν και πάλι ούτε μία τούρκικη πρόκληση αναπάντητη και έδειξαν ότι τα αντανακλαστικά τους θα συνεχίσουν να είναι αυτόματα και απόλυτα. Οι αριθμοί είναι εντυπωσιακοί και αμείλικτοι: 20 υπερπτήσεις, 98 παραβιάσεις, 9 εμπλοκές και 10 οπλισμένα τούρκικα μαχητικά.

Με αυτά τα νούμερα πάντως είναι σίγουρο ότι η Τουρκία εκθέτει ακόμα και αυτούς που υποστηρίζουν ότι πρέπει να τα βρούμε και να συζητήσουμε για να τα βρούμε. Η Ελλάδα όπως της φωνάζει η Τουρκία δε θα βρει τίποτα, μόνο θα χάσει.

Τα ανωτέρω Α/Φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Το σημερινό δελτίο «πολέμου» του ΓΕΕΘΑ:

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 27η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 7 (6×2 F-16 και 1×2 F-4)

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 3 Ε/Π

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 17

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 10

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 17

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 98 (όλες από τα μαχητικά)

ΕΜΠΛΟΚΕΣ : 9

ΠΕΡΙΟΧΗ : Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο

1. Είκοσι εκ των ανωτέρω παραβιάσεων ήταν οι υπερπτήσεις που πραγματοποίησαν τουρκικά F-16 και F-4 σε ν. Παναγιά, Οινούσσες, Αγαθονήσι, Ανθρωποφάγοι, Λειψοί, Αρκιοί και Αγρελούσα.

2. Τα ανωτέρω Α/Φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

ΠΗΓΗ