Μια πρωτόγνωρη δοκιμασία για την Πολεμική Αεροπορία.


Πέρα από τις γνωστές προκλήσεις των Τούρκων οι οποίες κατά καιρούς, όπως και αυτή την περίοδο, αυξάνονται, ο φετινός Δεκέμβριος είχε μια πρωτόγνωρη δοκιμασία για την Πολεμική Αεροπορία.

Γράφει ο Κώστας Αττίας

Οι αερομαχίες με τους Τούρκους θεωρούνται πλέον μέρος του εορταστικού σχεδιασμού στην Πολεμική Αεροπορία που καταφέρνει να διατηρεί υψηλές διαθεσιμότητες παρά τις δυσκολίες και να αναχαιτίζει τους εισβολείς με επιτυχία χάρη στο ικανό προσωπικό της.

Ο φετινός Δεκέμβριος όμως είχε μια πρόκληση που η Π.Α. δεν είχε ξαναζήσει. Τον σχεδιασμό του ταξιδιού του Νίκου Δένδια στην Λιβύη.

Δεν ήταν μόνο πως έπρεπε να παρθούν μέτρα για την πτήση ώστε να υπάρξει ασπίδα από πιθανές προκλήσεις από Τούρκους αλλά και το πως δεν θα γινόταν στόχος αντιαεροπορικών πυρών από τις ακτές της Λιβύης το ελληνικό αεροσκάφος.

Αυτές τις συνεννοήσεις σύμφωνα με πληροφορίες έκαναν Ανώτατοι αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας που κλείστηκαν στον θάλαμο επιχειρήσεων από την ώρα που το αεροπλάνο απογειώθηκε από την χώρα μας μέχρι την ώρα που οι τροχοί του πάτησαν και πάλι σε ελληνικό έδαφος.

Μετά από αυτό και αφού όλα πήγαν καλά με δικαιολογημένη ανακούφιση άκουσαν στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας και τα κάλαντα.

ΠΗΓΗ