Η Ρωσία στρατολογει και εκπαιδεύει τις πρώτες συριακές πολιτοφυλακές εθελοντών που θα υπάγονται στις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις


Η Ρωσία άρχισε να σχηματίζει στρατιωτικές ομάδες σε διάφορες περιοχές της επαρχίας Hasaka, στις πόλεις Derbasiya, Amouda και Tal Tamr, μετά την αποχώρηση των κουρδικών αμερικανικών πολιτοφυλακών από τα σημεία τους.

Οι ρωσικές δυνάμεις που εγκαταστάθηκαν πρόσφατα  στα κεντρικά γραφεία των πρώην κουρδική πολιτοφυλακών στα συριακοκρατικά σύνορα άρχισαν να καταχωρούν τα ονόματα των νέων εθελοντών που θα εχουν την ευθυνη να εποπτεύουν και να φυλάνε τα σύνορα  ως εναλλακτική λύση στις κουρδικές πολιτοφυλακές που βρίσκονταν στα σύνορα.


Η Ρωσία δεσμεύτηκε να πληρώσει μισθούς μέχρι 150.000 συριακές λίρες ως μισθό για εθελοντές μεταξύ 18 και 35 ετών. Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ήδη αρχίσει να εκπαιδεύουν στοιχεία στη βάση τους στο αεροδρόμιο Qamishli για να τους αναθέσουν την εποπτεία και την ηγεσία των νεοσύστατων στρατιωτικών ομάδων.


Ένα κτίριο, το οποίο χρησιμοποιούνταν  ως κέντρο των κουρδικών πολιτοφυλακών, στην πόλη Amouda, κοντά στην Χάσακα, μετατράπηκε σε έδρα του νέου ρωσικού στρατηγείο, το πρώτο στρατιωτικό σημείο της Ρωσίας στην περιοχή εκτός από αυτό της πόλης του Qamishli.

ΠΗΓΗ