«Mπαράζ» περικοπών για τους Στρατιωτικούς


Ατυχία φαίνεται πως έφερε το «επίδομα» των 120 ευρώ στους στρατιωτικούς αφού τα «χτυπήματα» στην τσέπη τους από την ώρα που πιστώθηκαν τα λεφτά (γύρω στα 105,66 ευρώ καθαρά) είναι απανωτά.

Γράφει ο Κώστας Αττίας

Μάλλον δεν μπαίνει «με το δεξί» το 2020 για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων αφού στα οικονομικά ζητήματα που απασχολούν τους στρατιωτικούς μετά την «παροχή» των 120 ευρώ η κυβέρνηση επιφύλαξε σοκ και δέος για το πορτοφόλι τους.

Πρώτα από όλα το «επίδομα» των 120 ευρώ είχε τελικά κρατήσεις, όπως είχε γράψει το usay.gr, και το καθαρό ποσό που πιστώθηκε σε κάποιους στρατιωτικούς είναι στα 105,66 ευρώ.

Γιατί μόνο σε κάποιους; Επειδή ΔΕΝ θα το πάρουν όλοι. Ποιοι θα το δουν, μόνο αφού πρώτα βγουν νέες διαταγές; Όσοι στρατιωτικοί είναι άρρωστοι και έχουν αναρρωτική άδεια, όσοι έχουν πάρει άδεια ανατροφής τέκνου, όσες τελούν σε άδεια κύησης...

Δυσάρεστη έκπληξη όμως υπάρχει και για όσους γονείς περίμεναν να πάρουν την έκτη δόση του επιδόματος τέκνων. Όπως έκανε γνωστό  ο Ηλίας Νατσιούλας Λοχαγός (Ο) ε.α. επιστημονικός συνεργάτης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) για όσα στελέχη των Ε.Δ. προχώρησαν το τελευταίο δίμηνο (ή θα προβούν έως τέλος του 2019) σε δήλωση αναδρομικών (πρόκειται για το επίδομα παραμεθορίου 2017 που χορηγήθηκε το 2018) ο ΟΠΕΚΑ εκκαθαρίζει εκ νέου το επίδομα τέκνων του 2018 και είτε το συμψηφίζει, (δεν καταβάλλει δηλαδή τις επόμενες δόσεις μέχρι να κλείσει η οφειλή), είτε αν φέτος οι στρατιωτικοί δεν είναι δικαιούχοι τους ζητά να το επιστρέψουν.

Άσχημα νέα έφερε ο Δεκέμβριος και στα στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων. Τριπλασιάστηκαν οι κρατήσεις για όσους θέλουν να αναγνωρίσουν εξάμηνα επικινδυνότητας και το κόστος ανέβηκε ακόμα και κατά 600 ευρώ σύμφωνα με πληροφορίες.

«Κερασάκι» στην τούρτα είναι η πρόβλεψη του προϋπολογισμού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας  για… μη πρόβλεψη πληρωμής νυχτερινών για ακόμα μία χρονιά.

Όλο και όλο υπάρχει στον προϋπολογισμό ένα κονδύλι ύψους 500.000 ευρώ στον κωδικό του Υπουργείου και μηδενικές κατανομές στα Επιτελεία. Για να γίνει αντιληπτό πως αυτό το ποσό δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να καλύψει τα νυχτερινά των στρατιωτικών αρκεί να θυμίσει κανείς πως για τα 120 ευρώ που ενέκρινε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος το κονδύλι που απαιτήθηκε ήταν 10 εκατομμύρια ευρώ.

ΠΗΓΗ