Καλεντερίδης: Yπάρχει ενδεχόμενο ανατροπής των ισορροπιών στο Αιγαίο (ΒΙΝΤΕΟ)


Τα τελευταία 20 χρόνια μετά τη Συμφωνία του Ελσίνκι, που Ελλάδα και Κύπρος έχουν υιοθετήσει το δόγμα εκτροπής των εθνικών θεμάτων στις Βρυξέλλες, αυτή η στρατηγική απέδωσε αφού δεν υπήρξε ελληνοτουρκική κρίση, αλλά αυτό το διάστημα μας κοίμισε ο Ερντογάν, δήλωσε ο γεωστρατηγικός αναλυτής Σάββας Καλεντερίδης, καλεσμένος στην Εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι».

Αφού έκανε μια σύντομη αναδρομή του τρόπου με τον οποίο ο Ερντογάν ως ισλαμιστής κυβέρνησε την Τουρκία, εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο Αθήνα και Λευκωσία εγκατέλειψαν τα εξοπλιστικά προγράμματα.

«Βρισκόμαστε μπροστά στο ενδεχόμενο ανατροπής των ισορροπιών στο Αιγαίο», είπε τονίζοντας ότι και στην Κύπρο υπάρχουν σοβαρά προβλήματα που άπτονται της ανάγκης αναβάθμισης των οπλικών συστημάτων.

«Η Τουρκία έχει κάνει άλματα και εμείς έχουμε μείνει στάσιμοι», είπε τονίζοντας τη σημασία απόκτηση UAV για προστασία του εναέριου χώρου.

Ακολούθως, ο κ. Καλεντερίδης παρουσίασε τα υφιστάμενα δεδομένα ισορροπίας των οπλικών συστημάτων μεταξύ Ελλάδας–Τουρκίας.


ΠΗΓΗ