Όπως είπε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Νότης Μηταράκης στην τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», «Θα προχωρήσουμε σε μηχανισμούς στήριξης των συντάξεων» εξηγώντας ότι και φέτος θα δοθεί η 13η σύνταξη, αλλά σε «διαφορετική μορφή» και συμπλήρωσε πως «υπάρχει στον προϋπολογισμό 1 δισ. ευρώ το οποίο θα δοθεί στους συνταξιούχους».

Εν συνεχεία επεσήμανε πως, μέσα στον Ιανουάριο θα κατατεθεί σε διαβούλευση το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, σύμφωνα με τον κυβερνητικό στόχο, ενώ αναφερόμενος σε κάποιες από τις διατάξεις του ο υφυπουργός, είπε ότι, «θα δούμε μόνιμες αυξήσεις συντάξεων, αλλά και νέο σύστημα επιλογής ασφάλειας για τους ελεύθερους επαγγελματίες». Και ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «Έμφαση στον ψηφιακό μετασχηματισμό του ΕΦΚΑ» θα δίνεται στο νομοσχέδιο που έρχεται στη Βουλή και πρόσθεσε πως «στόχος το καλοκαίρι του 2020 το 1/3 των συντάξεων να εκδίδεται ψηφιακά».

Ερωτηθείς σχετικά με την κλιμακωτή αύξηση των ποσοστών αναπλήρωσης άνω του 30% επιβεβαίωσε και τόνισε πως «θα είναι κάτι μόνιμο που θα αφορά όλους τους συνταξιούχους». «Θα γίνει επανυπολογισμός των συντάξεων, είπε και ξεκαθάρισε ότι «καμία σύνταξη δε θα πάει προς τα κάτω», για να συμπληρώσει ότι, «ο προϋπολογισμός του 2020 είναι ο πρώτος που έχει αυξημένη κρατική χρηματοδότηση στο ασφαλιστικό».

Ερωτηθείς αν υπάρχει περίπτωση να δοθούν και τα επιδόματα Φεβρουαρίου νωρίτερα όπως θα συμβεί και με τις συντάξεις ο κ. Μηταράκης απάντησε πως θα επικοινωνήσει με την αρμόδια Υπουργό, Δόμνα Μιχαηλίδη και θα εξεταστεί το φαινόμενο.

Τέλος ερωτηθείς σχετικά με σημερινό δημοσίευμα στο οποίο αναφέρεται ότι θα καταργηθεί η διπλή εισφορά για τους ελεύθερους επαγγελματίες, είπε ότι «είναι στόχος μας, αλλά δεν επιβεβαιώνω κανένα νούμερο».

Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1:

ΠΗΓΗ: enikonomia.gr