Σαφές μήνυμα έστειλε ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ - Προς επέμβαση διεθνούς δύναμη στη Λιβύη


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις λίγο πριν τη Σύνοδο του Βερολίνου για τη Λιβύη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δηλώνει έτοιμη να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στη βορειοαφρικανική χώρα για επίτευξη και διατήρηση της κατάπαυσης του πυρός μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών.

Ο ύπατος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εξωτερική πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ, σημείωσε πως το ενδεχόμενο αποστολής ευρωπαϊκού στρατού στη Λιβύη, είναι ήδη ειλημμένη απόφαση.

«Εάν υπάρξει κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη, η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να είναι έτοιμη να βοηθήσει στην εφαρμογή και παρακολούθηση της κατάπαυσης του πυρός, ενδεχομένως και με στρατιώτες, για παράδειγμα στο πλαίσιο κάποιας αποστολής της ΕΕ», δήλωσε ο ύπατος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εξωτερική πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

«Στην ειδική σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, κατέστη πολύ σαφές ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να το κάνει αυτό», πρόσθεσε αναφερόμενος στη Λιβύη ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, o oποίος ζήτησε επίσης να καταβληθούν περισσότερες προσπάθειες για την παρακολούθηση του εμπάργκο όπλων στη χώρα αυτή της Βόρειας Αφρικής.

ΠΗΓΗ