Αποθρασύνθηκαν οι Τούρκοι: Ελικόπτερο του τουρκικού Στρατού «έκοβε βόλτες» γύρω από την Λέσβο!


Ελικόπτερο της τουρκικής Αεροπορίας Στρατού S-70A-28 παραβίασε τον Εθνικό Εναέριο χώρο (ΕΕΧ) πετώντας γύρω από την Λέσβο όπως αναφέρουν πηγές του ΓΕΕΘΑ.

Το ελικόπτερο που ανήκε στο 2ου αεροπορικό σύνταγμα στην  Samandıra στην περιοχή της Κωνσταντινούπολης απογειώθηκε από την περιοχή των Δαρδανελίων και πετώντας αρχικά πάνω από τις τουρκικές ακτές έφτασε στο ύψος της Λέσβου για να πραγματοποιήσει το γύρο του νησιού παραβιάζοντας τρεις φορές τον ΕΕΧ!

Είναι γεγονός, ότι οι παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά F-16 και από αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας ή ηλεκτρονικού πολέμου αποτελούν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο, ενώ όσες φορές σημειώνονται παραβιάσεις από τουρκικά ελικόπτερα αυτές γίνονται από ελικόπτερα που απονηώνονται από τουρκικά πλοία.

Τέτοιου είδους όμως παραβιάσεις με ελικόπτερα που απογειώνονται από βάσεις ξηράς και μάλιστα πραγματοποιούν πτήσεις περιμετρικά  μεγάλων κατοικημένων νησιών, είναι σπάνιες και λίαν ανησυχητικές.

Κατά τα λοιπά, σήμερα στο βορειοανατολικό και κεντρικό Αιγαίο , παρότι δραστηριοποιήθηκαν μόλις 10 τουρκικά μαχητικά, πετώντας σε τρεις σχηματισμούς των δύο και σε έναν σχηματισμό των τεσσάρων, ενεπλάκησαν τέσσερις φορές σε εμπλοκή με ελληνικά μαχητικά.

Η έδρα του 2ου συντάγματος της τουρκικής αεροπορίας στρατού στην Samandıra

ΠΗΓΗ