Πού διαφώνησαν Στεφανής και Πτέραρχος Χριστοδούλου

Πού διαφώνησαν Στεφανής και Πτέραρχος Χριστοδούλου


Οι φήμες που κυκλοφορούσαν στους διαδρόμους της Μεσογείων το προηγούμενο διάστημα έλεγαν πως για πολλά ζητήματα η αρμονία απόψεων ήταν μεγάλο ζητούμενο στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας .

Γράφει ο Κώστας Αττίας

Μία κίνηση του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή σίγουρα θα συζητηθεί αφού δείχνει πως υπήρχε διαφορετική προσέγγιση σε ένα «καυτό» ζήτημα ανάμεσα στην στρατιωτική και την πολιτική Ηγεσία.

Ο Πτέραρχος Χριστοδούλου στην Ημερήσια Διαταγή Παραδίδοντος Αρχηγού ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε στο θέμα του λεγόμενου «χακί συνδικαλισμού».

Μέσα σε λίγες γραμμές ο πρώην Αρχηγός ΓΕΕΘΑ άφησε να φανεί η αντίθεση του καθώς είπε: «σας καλώ να κλείσετε τα αυτιά σας στις σειρήνες που τελευταία έχουν βρει θέσεις και γραφεία πολύ κοντά στην εξουσία, αλλά που παραμένουν πολύ μακριά από τα δικά σας προβλήματα και ενδιαφέροντα. Οι παρείσακτοι σωτήρες το μόνο που επιθυμούν και για το μόνο που εργάζονται είναι το δικό τους συμφέρον. Αρκεί μόνο να δείτε στο που υπηρέτησαν όλα τα χρόνια της υποτιθέμενης καριέρας τους. Η αποκλειστική εκπροσώπηση, δύναμη και συνοχή είναι η δική σας υπερηφάνεια, αξιοπρέπεια και πίστη στη φυσική σας ηγεσία».

Αντίθετος όμως στην αντίθεση αυτή του Πτέραρχου Χριστοδούλου για την εκπροσώπηση του προσωπικού είναι όπως φαίνεται ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και πρώην Αρχηγός του ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής ο οποίος έστειλε επιστολή στην ιδιαίτερα πολυπληθή και δραστήρια Ένωση Στρατιωτικών της Ηπείρου (ΕΣΠΕΗΠ) με την οποία επιστολή εύχεται επιτυχίες στην Ένωση.

Η επιστολή στάλθηκε σε απάντηση στην πρόσκληση να παραστεί στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης εκδήλωση στην οποία λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν παρέστη ο ΥΦΕΘΑ.

Και έτσι όμως η αποστολή απάντησης από μόνη της δείχνει πολλά.

ΠΗΓΗ