Κοροναϊός: Συναγερμός έχει σημάνει μέσα στη Βουλή υπάρχουν ύποπτα κρούσματα

Συναγερμός έχει σημάνει στη Βουλή καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν δύο ύποπτα κρούσματα για κοροναϊό. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για δύο εργαζόμενους στη Βουλή οι οποίο πρόσφατα είχαν ταξιδέψει στην Ιταλία.

Αν και πράγματι επαληθεύεται ότι οι δύο εργαζόμενοι είχαν ταξιδέψει πρόσφατα στη γειτονική χώρα, κοινοβουλευτικές πηγές διαβεβαιώνουν ότι δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας και πανικού, καθώς και οι δύο είναι καλά στην υγεία τους.

Οι ίδιοι βρίσκονται σε καθημερινή επικοινωνία με το γιατρό της Βουλής και για λόγους προληπτικούς τους έχει ζητηθεί να μείνουν σπίτι έως ότου παρέλθει το κρίσιμο διάστημα.
Στο μεταξύ, μέτρα προστασίας λαμβάνει η Βουλή μετά και τα κρούσματα που καταγράφηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Έτσι από το πρωί οι υπάλληλοι της Βουλής και τα κόμματα από υπηρεσιακούς παράγοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ενημερωθεί ήδη καταλλήλως από το υπουργείο Υγείας.
Επιπλέον, έχουν απομακρυνθεί από όλες τις τουαλέτες τα στερεά σαπούνια και έχουν αντικατασταθεί με υγρά σαπούνια προκειμένου να αποφευχθεί η μετάδοση του κοροναϊού.

Σημειώνεται ότι στη Βουλή θα δημιουργηθεί και ειδικός χώρος έξω από το κτίριο κοντά στο φυλάκιο της Βασιλίσσης Σοφίας προκειμένου εκεί, και όχι στο ιατρείο του κοινοβουλίου, να μεταφέρονται για εξέταση όσοι έχουν ύποπτα συμπτώματα που μπορεί να είναι παρόμοια με του κοροναϊού.

Στο μεταξύ, στην Ελλάδα υπάρχουν ήδη τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού, δύο εκ των οποίων στη Θεσσαλονίκη και ένα στην Αθήνα.

Πέραν της 38χρονης γυναίκας από τη Θεσσαλονίκη η οποία βρέθηκε θετική στον ιό και το παιδί της, το τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα είναι 40χρονη γυναίκα που ζει στην περιοχή της Αθήνας.
Το μεσημέρι της Πέμπτης, η νεαρή γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αττικόν, ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς της Αθήνας για τον ιό.