ΕΔΕ για "μολυσμένο" καύσιμο σε αεροσκάφη της ΠΑ - Εντοπίστηκε και στο πρωθυπουργικό αεροπλάνο

ΕΔΕ για "μολυσμένο" καύσιμο σε αεροσκάφη της ΠΑ - Εντοπίστηκε και στο πρωθυπουργικό αεροπλάνο


Διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση ο Α/ΓΕΑ Γιώργος Μπλιούμης - Προς το παρόν φαίνεται να έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο δολιοφθοράς

Μία ιδιαίτερα σοβαρή υπόθεση με “μολυσμένο αεροπορικό καύσιμο” σε αεροσκάφη του στόλου της ΠΑ, μεταξύ των οποίων και το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, έχει προκαλέσει ανησυχία στο υπουργείο Άμυνας και τα επιτελεία.

Για την υπόθεση που απασχολεί την Πολεμική Αεροπορία, μεταξύ άλλων, εδώ και περίπου 10 ημέρες, έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση. Πηγές του ΥΠΕΘΑ, αποκλείουν το ενδεχόμενο δολιοφθοράς, δεν έχουν όμως προς το παρόν και σαφή απάντηση για το πως προκλήθηκε το πρόβλημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται το Militaire, το αεροπορικό καύσιμο βρέθηκε “νερωμένο” και κάποιοι συγκεκριμένοι δείκτες ποιότητας ήταν εκτός ορίων. Το πρόβλημα, λένε οι ίδιες πληροφορίες εντοπίστηκε στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος κι έτσι άρχισε η έρευνα που έδειξε ότι υπάρχει σοβαρό θέμα.

Μετά την "ανακάλυψη" του ελαττωματικού καυσίσμου έγιναν σκέψεις ακόμα και για δολιοφθορά, ωστόσο, το ενδεχόμενο αυτό φαίνεται να έχει σχεδόν αποκλειστεί. Η αιτία του προβλήματος αναζητείται στις δεξαμενές καυσίμου κι όχι στον αγωγό μεταφοράς του, αφού το πρόβλημα με το μολυσμένο καύσιμο έχει εντοπιστεί σε μία μόνο αεροπορική βάση.

Η σοβαρότητα του θέματος υποχρέωσε τον Α/ΓΕΑ Γιώργο Μπλιούμη να σπεύσει επιτόπου για να ενημερωθεί και αμέσως μετά διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο πρωθυπουργός χρησιμοποίησε για το ταξίδι του στη Σαουδική Αραβία το δεύτερο κυβερνητικό αεροσκάφος που ελέγχθηκε εξονυχιστικά και δεν διαπιστώθηκε να υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

ΠΗΓΗ