Θεωρώ ότι όλοι έχουμε το ίδιο ενδιαφέρον τόσο για τα ναυπηγεία Ελευσίνας, όσο και για τα προγράμματα ανάπτυξης πυραυλακάτων του Πολεμικού Ναυτικού από τα ναυπηγεία Ελευσίνας. 

Δεν θέλουμε να διακοπεί η λειτουργία των ναυπηγείων, αλλά ως Πολεμικό Ναυτικό – μάλλον ομιλών και για λογαριασμό του Πολεμικού Ναυτικού, ως πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, θέλουμε τις πυραυλακάτους”, ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή.

“Το Πολεμικό Ναυτικό θέλει τα πλοία του. Το Πολεμικό Ναυτικό είναι ο πελάτης των ναυπηγείων Ελευσίνας και ο πελάτης έχει αυτή τη στιγμή το πρόβλημα ότι τα πλοία που έχει αναθέσει στα ναυπηγεία Ελευσίνας να ναυπηγηθούν καθυστερούν πάρα πολύ.

Επομένως, ναι να βρεθεί τρόπος συνέχισης λειτουργίας των ναυπηγείων Ελευσίνας, αλλά όσον αφορά την παράταση του χρόνου λειτουργίας, αν δεν έχουμε διαβεβαιώσεις ως προς το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών, δεν είμαστε τόσο πρόθυμοι να την παράσχουμε. Και αυτό θέλω να γίνει, να καταστεί σαφές.

“Έχουμε δύο πλοία τα οποία καθυστερούν πάρα πάρα πολύ, πάρα πολύ, αδικαιολόγητα πολύ τα χρειαζόμαστε – να μην εξηγήσω γιατί τα χρειαζόμαστε τώρα περισσότερο από ποτέ – είναι νομίζω πασιφανές και επομένως είναι ανάγκη χθες ή δυνατόν τα πλοία αυτά να παραδοθούν. Η πυραυλάκατος νο6 έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό περίπου 95% είναι σχεδόν, δηλαδή έτοιμη, αλλά όχι απολύτως έτοιμη.

“Θέλω να σας πω ότι ήδη εκτελούνται οι τελικοί έλεγχοι αποδοχής αιτημάτων του σκάφους εν όρμω, ενώ θα ακολουθήσουν και οι εν πλω δοκιμές. Εν ορμώ είναι η δοκιμή στο λιμάνι, έχει πέσει στο νερό, αλλά τα τεστ και οι δοκιμές γίνονται στο... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ ΤΟΥ ΕΔΩ