Κρίση δίχως προηγούμενο μεταξύ Ρωσίας-Τουρκίας.

Πριν λίγο, σε δηλώσεις του ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε πως οι συνομιλίες με τη Μόσχα για την Ιντλίμπ της Συρίας έχουν αποτύχει να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, απέχουν πολύ από το να συναντήσουν τις απαιτήσεις της Άγκυρας.

Στην ουσία μιλάμε για γεγονότα που φέρνουν τις δύο χώρες πλέον την μία απέναντι από την άλλη. Όπως φαίνεται ο Ερντογάν έχει την στήριξη των ΗΠΑ και πλέον η σύγκρουση ανάμεσα σε Μόσχα και Άγκυρα είναι προ των πυλών.

Ενημερώνοντας τους βουλευτές του για την κατάσταση στο εξωτερικό είπε χαρακτηριστικά ότι «οι εξελίξεις και στη Συρία και στη Λιβύη φαίνεται ότι από εδώ και πέρα θα θερμάνουν ακόμη περισσότερο τα νερά στη Μεσόγειο».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε μάλιστα τον ΟΗΕ να πάρει θέση. «Τα ΗΕ δεν μπορούν να αδιαφορούν πλέον για όσα συμβαίνουν», είπε ζητώντας την ανάληψη ενεργότερου ρόλου. 

«Όπως με οποιαδήποτε επιχείρηση, διαμηνύουμε ότι “μπορούμε να εμφανιστούμε μέσα στη νύχτα, οποιαδήποτε στιγμή”. Με άλλα λόγια, η επιχείρηση στην Ιντλίμπ μπορεί να ξεκινήσει οποιαδήποτε στιγμή», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Άρχισαν τα δύσκολα για τον Τούρκο πρόεδρο. Η Μόσχα είναι αποφασισμένη να μην αφήσει τον ''σουλτάνο'' να κάνει ότι θέλει.

Βέβαια πρόκειται για μία εξέλιξη που θα την εκμεταλλευθεί η Ουάσινγκτον, καθώς άλλου που δεν θέλει να δει την Άγκυρα ξανά στην ''αγκαλιά'' της!ΠΗΓΗ