Ένα ελληνικό F-16 φέρεται να πραγματοποίησε μυστική αποστολή πάνω από το Oruc Reis, το πρωί της Παρασκευής, αφότου το τουρκικό ερευνητικό σκάφος μπήκε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το STAR, το ελληνικό F-16 απογειώθηκε λίγο πριν τις 9:00 από τη βάση της αεροπορίας στον Άραξο.

Το ελληνικό μαχητικό ήταν εφοδιασμένο με ειδικό ατρακτίδιο φωτογράφισης. Μερικά λεπτά αργότερα το F-16 έφτασε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου και φωτογράφισε από αέρος και από απόσταση το Oruc Reis.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, με τον τρόπο αυτό το Πεντάγωνο και η κυβέρνηση είχε πλήρη εικόνα για το τουρκικό σκάφος και το γεγονός ότι είχε απλωμένα καλώδια. 

Η φωτογραφία είναι αποκαλυπτική όπως λένε οι πληροφορίες. Δείχνει ότι το Oruc Reis είχε “ρίξει καλώδια”. Φαίνονται καθαρά τρία “καλώδια”.

Συναγερμός για το Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα

Η παρουσία του Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα σήμανε συναγερμό στο Πεντάγωνο.

Το τουρκικό πλοίο εισήλθε εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής και αμέσως δόθηκε εντολή στη φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «Νικηφόρος Φωκάς» να σπεύσει στην περιοχή και να παρακολουθεί τις κινήσεις του πλοίου.

Ο κυβερνήτης του Oruc Reis αμφισβήτησε την ελληνική κυριαρχία: "Βρισκόμαστε στην τουρκική ΑΟΖ!"

Το απόγευμα της Παρασκευής, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος μετέβησαν στο Μέγαρο Μαξίμου και ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την πορεία του Oruc Reis.

Παραμένει στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα   

Το Oruc Reis που για πολλές ώρες είχε κλείσει τον πομπό εντοπισμού του, τον άνοιξε και όπως φαίνεται από τον χάρτη του marinetraffic, παραμένει στην περιοχή.

Όλα αυτά δείχνουν πως η Κυβέρνηση βρίσκεται σε ''βέρτιγκο''. Δυστυχώς έχει χάσει επικοινωνιακά το παιχνίδι, καθώς οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν άθλιες όπως θέλει να μας παρουσιάσει. Θέλουμε να δούμε νέα ''Ίμια'';

ΠΗΓΗ