Τι θα κάνουν οι στρατιωτικοί αν γίνουν επεισόδια στα hotspot


Τι ακριβώς θα κάνει το στρατιωτικό προσωπικό το οποίο έχει διατεθεί στα hotspot της χώρας για την προσφυγική – μεταναστευτική κρίση σε περίπτωση επεισοδίων;

Γράφει ο Κώστας Αττίας

Την απάντηση έδωσε ο ίδιος ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος ο οποίος απάντησε στην Βουλή σε ερώτηση  που κατέθεσε ο βουλευτής   Κωνσταντίνος Μπούμπας με θέμα «Υπηρεσία Στρατιωτικού προσωπικού σε Τοπικά Συντονιστικά Κέντρα Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης (ΤΟ.Σ.ΚΕ.Δ.Π.)».

Όπως λοιπόν λέει ο Υπουργός αν γίνουν επεισόδια η διαταγή είναι το προσωπικό να …φυγαδεύεται από τα hotspot.

Χαρακτηριστικά ο Υπουργός λέει πως «με έγγραφες οδηγίες που έχουν εκδοθεί από το ΓΕΕΘΑ, έχει καθορισθεί ότι σε περίπτωση πρόκλησης επεισοδίων με αποτέλεσμα τη διατάραξη της τάξης στις υπόψη Δομές, ο επικεφαλής των ΤΟ.Σ.ΚΕ.Δ.Π. να προβαίνει άμεσα στην απομάκρυνση του προσωπικού και των μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) από το χώρο, στην ενημέρωση του κλιμακίου της ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου να αναλάβει το έργο αρμοδιότητάς του, καθώς και στην άμεση ενημέρωση του ΓΕΕΘΑ/ΚΕ.Σ.Ο.Δ.Π και των αρμοδίων Σχηματισμών».

Μάλιστα ο Νίκος Παναγιωτόπουλος τονίζει πως την ευθύνη της φύλαξης των εγκαταστάσεων των Περιφερειακών Υπηρεσιών της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης έχει αποκλειστικά η Ελληνική Αστυνομία.

«Όπως όλοι»

Στην ίδια ερώτηση ο Υπουργός απάντησε και πως σε ό,τι αφορά στη μισθολογική αντιμετώπιση των στελεχών στα ΤΟ.Σ.ΚΕ.Δ.Π., «ισχύει ό,τι και για το σύνολο του στρατιωτικού προσωπικού των ΕΔ, ενώ τηρούνται οι σαράντα (40) ώρες εβδομαδιαίας εργασιακής απασχόλησης για το προσωπικό και επιπλέον λαμβάνονται όλα τα θεσμικά – διοικητικά μέτρα που απαιτούνται».

ΠΗΓΗ