Οι Τούρκοι έβγαλαν 29 πολεμικά στο Αιγαίο για ασκήσεις - Συνεχίζουν να μεταφέρουν όπλα στην Λιβύη

Οι Τούρκοι έβγαλαν 29 πολεμικά στο Αιγαίο για ασκήσεις - Συνεχίζουν να μεταφέρουν όπλα στην Λιβύη


Ψευδείς αποδεικνύονται οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι δήθεν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις διακόπτουν τις ασκήσεις λόγω κορωνοϊού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, πραγματοποιήθηκαν στο Αιγαίο “μείζονος έκτασης εκπαιδευτικές δραστηριότητες" με τη συμμετοχή 29 τουρκικών πολεμικών πλοίων και υποβρυχίων.

Οι ασκήσεις του τουρκικού ΠΝ που “βαφτίστηκαν” απλά  εκπαιδευτικές δραστηριότητες και πραγματοποιήθηκαν στο Αιγαίο Πέλαγος στις 18-19 Μαρτίου 2020 με τη συμμετοχή 29 πλοίων, τα οποία υλοποίησαν αποστολές ανθυποβρυχιακού πολέμου, σεναρίων προσβολής μονάδων επιφανείας και αντιαεροπορικών ασκήσεων, κάτι που δεν μπορεί να μας διαφύγει της προσοχής, ενόψει προκλήσεων στην ελληνική ΑΟΖ.

Η Αθήνα δεν ανακοίνωσε τίποτα, προφανώς για να μην διαταράξει την προσοχή των Ελλήνων από τον... κορωνοϊό!Ο αριθμός των μονάδων επιφανείας και των υποβρυχίων καθώς και του προσωπικού καταδεικνύουν με σαφήνεια ότι η Άγκυρα ετοιμάζει πιθανότατα κάτι ακόμα πιο σημαντικό στο Νότιο Αιγαίο.

Την ίδια περίοδο δυο εξαιρετικά έγκυρες διπλωματικές πηγές αποκάλυψαν στο Al Marsad, ότι η ναυτιλιακή εταιρεία ANA που άλλαξε το όνομα της σε PRAY, έστειλε πλοίο της υποτίθεται με φαρμακευτικό υλικό στην Λιβύη, μόνο που στην πραγματικότητα αυτό αφορούσε βαρύ τουρκικό στρατιωτικό εξοπλισμό για τους ισλαμιστές της Τριπόλεως.

"Κατέπλευσε στη δυτική Λιβύη με σημαία της Δημοκρατίας της Σιέρα Λεόνε", δήλωσαν οι πηγές του Al Marsad.

Οι ίδιες πηγές επιβεβαίωσαν ότι το σκάφος θα έπρεπε να μεταφέρει ιατρικό εξοπλισμό και προμήθειες για να βοηθήσει τη Λιβύη να αντιμετωπίσει την πανδημία του Covid-19, δεδομένου ότι η Τουρκία κατασκευάζει τέτοιο εξοπλισμό ή τουλάχιστον ένα μέρος του,αλλά το πλοίο ήταν φορτωμένο και πάλι με πυρομαχικά και θωρακισμένα οχήματα όπως και σύστημα ραντάρ προσέγγισης (radar hook system), για να αντικαταστήσει αυτό που καταστράφηκε στην αεροπορική βάση Μιτίγκα στην Τρίπολη

Παρά την ανακοινωθείσα ανακωχή και κατάπαυση του πυρός για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19, οι δυνάμεις του Χαφτάρ παρακολουθούν το πλοίο.

Το πλοίο, ξεκίνησε για πρώτη φορά από το λιμάνι της Μερσίνας  στην Τουρκία. Πρόκειται για το ίδιο λιμάνι από το οποίο  ο καπετάνιος  του Λιβανέζικου πλοίου M / V PANA, που κρατείται επί του παρόντος στην Ιταλία, ομολόγησε την φόρτωση και την παραλαβή στρατιωτικού υλικού με προορισμό την Λιβύη.

Η Τουρκία προσπαθεί απεγνωσμένα εν μέσω πανδημίας να μην χάσει τους στόχους της σε Λιβύη και Συρία, προκαλώντας σύμφωνα με ειδήσεις του διεθνούς τύπου την οργή τόσο της Ουάσιγκτον όσο και της Μόσχας.

ΠΗΓΗ