Ο Στρατός Ξηράς στην 441 ΑΒΥΥ έτοιμος να ριχτεί στη μάχη για την παραγωγή αντισηπτικών (βίντεο)

Ο Στρατός Ξηράς στην 441 ΑΒΥΥ έτοιμος να ριχτεί στη μάχη για την παραγωγή αντισηπτικών (βίντεο)


Λίγο πριν αναχωρήσει για την Θράκη, όπου βρίσκεται σήμερα, ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, επισκέφθηκε την 441 Αποθήκη Βάσεως Υγειονομικού Υλικού.

Μετά από κυβερνητική απόφαση, εκεί μεταφέρονται όλες οι κατασχεθείσες ποσότητες αιθυλικής αλκοόλης από τη Αστυνομία και το ΣΔΟΕ προκειμένου να ξεκινήσει η παραγωγή αντισηπτικών.

Ο Αρχηγός ΓΕΣ, επιθεώρησε όλες τις πυρετώδεις εργασίες που πραγματοποιούνται και σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα βάλουν μπροστά τις μηχανές παραγωγής αντισηπτικών, που θα προμηθεύσουν κυρίως νοσοκομεία και άλλα σημεία που θα οριστούν από τις αρμόδιες επιτροπές υγείας.

H 441 Αποθήκη Βάσεως Υγειονομικού Υλικού (441 ABYY), είναι μία από τις αρχαιότερες μονάδες του Ελληνικού Στρατού. Ιδρύθηκε το 1853 ως Κεντρική Στρατιωτική Φαρμακαποθήκη και το 1946 έλαβε τη σημερινή της ονομασία. Στη θέση που βρίσκεται σήμερα εγκαταστάθηκε το 1934, όπου μέχρι τότε λειτουργούσε η Στρατιωτική Ιατρική Σχολή.

Αποστολή της 441 ABYY είναι ο εφοδιασμός των Στρατιωτικών Νοσοκομείων και των Μονάδων με υγειονομικό υλικό πάσης φύσης, καθώς επίσης και η παραγωγή ιδίων φαρμακευτικών προϊόντων.

Στα φαρμακευτικά εργαστήριά της, παράγονται 36 είδη φαρμακοεπιδεσμικού υλικού, χαμηλού κόστους και ευρείας κατανάλωσης, προς όφελος και των 3 Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η 441 ΑΒΥΥ, βρίσκεται σε μια συνεχή προσπάθεια βελτίωσης, προκειμένου να αντεπεξέλθει στις διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις της αποστολής της.

Δείτε το βίντεο με τις δραστηριότητες της 441 ΑΒΥΥ.


ΠΗΓΗ