Οι μυστικές υπηρεσίες της Γερμανίας «ανακάλυψαν» ότι οι Τούρκοι οργάνωσαν τα επεισόδια στον Έβρο!

Οι μυστικές υπηρεσίες της Γερμανίας «ανακάλυψαν» ότι οι Τούρκοι οργάνωσαν τα επεισόδια στον Έβρο!


Κάτι το οποίο η ελληνική κυβέρνηση είχε στο νου της από νωρίς, αποκαλύπτει το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel». Δηλαδή ότι οι τουρκικές δυνάμεις αναμείχθηκαν με τους παράνομους μετανάστες στα ελληνικά σύνορα και προκάλεσαν εσκεμμένα ταραχές. Μάλιστα το περιοδικό επικαλείται πληροφορίες από τις μυστικές δυνάμεις της Γερμανίας.

Σύμφωνα με το υλικό που έχουν στην διάθεσή τους, οι τουρκικές αρχές ανάγκασαν τους παράνομους μετανάστες να επιβιβαστούν σε λεωφορεία με προορισμό τα ελληνικά σύνορα.

Οι τουρκικές δυνάμεις, οι οποίες προκάλεσαν τις ταραχές στον Έβρο, φέρεται να αναμείχθηκαν στο πλήθος, σύμφωνα με τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες, όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό.

Από την πλευρά τους, εκπρόσωποι των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στα βίαια επεισόδια, σύμφωνα με το περιοδικό «Der Spiegel». Οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες δεν σχολίασαν το επίμαχο δημοσίευμα.


Στο τέλος Φεβρουαρίου, όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι ανοίγει τα σύνορα με την ΕΕ .Τότε χιλιάδες παράνομοι μετανάστες προσπάθησαν να φτάσουν στην Ελλάδα.


Κάποιοι έριξαν πέτρες στους συνοριοφύλακες και προσπάθησαν να διασχίσουν τον φράχτη. Η ελληνική αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα. Έκτοτε ο Ερντογάν έκλεισε τα σύνορα λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού με την ελληνική κυβέρνηση να έχει υποψιαστεί νωρίς ότι οι τουρκικές δυνάμεις είχαν πυροδοτήσει την ένταση στα σύνορα.

Δυνάμεις ασφαλείας που αναπτύχθηκαν στα ελληνικά σύνορα, δήλωσαν στο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» ότι υπήρχαν Τούρκοι μεταξύ των αλλοδαπών. Μερικοί από τους άνδρες είχαν ρίξει πέτρες ή βοηθούσαν τους παράνομους μετανάστες να διασχίσουν τους φράχτες.

ΠΗΓΗ