"Κόλαση" για Τούρκους & τζιχαντιστές στη Β. Συρία: Έχουν προσβληθεί μαζικά από κορωνοϊό


Πολλαπλασιάζονται τα προβλήματα για τον Ερντογάν σε εσωτερικό και εξωτερικό.
Τα προβλήματα για την Τουρκία και τον Ερντογάν πολλαπλασιάζονται συνεχώς και εκτός του εσωτερικού, τώρα και στο συριακό μέτωπο έχουμε μαζική επιδημία κορωνοϊού που μαστίζει Τούρκους στρατιώτες και Τζιχαντιστές, σύμφωνα με ρωσικές πηγές.     

Οι μάχες στη βόρεια Συρία δεν εμπόδισαν την εξάπλωση της γνωστής επιδημίας. Η λοίμωξη από τον κορωνοϊό εντοπίστηκε στις τάξεις των τζιχαντιστών, του στρατού της Συρίας και των τουρκικών δυνάμεων στο Ιντλίμπ. Αυτό αναφέρθηκε από το κέντρο παρακολούθησης στην Τουρκία.

Οι Ρώσοι μιλούν από την δική τους πλευρά για δεκάδες κρούσματα, ενώ η εξάπλωση της νόσου είναι ανεξέλεγκτη, λόγω της κοινοβιακής ζωής των στρατιωτών. Η Άγκυρα επιβεβαίωσε επίσημα τη μόλυνση τριών Τούρκων στρατιωτών με τον ιό COVID-19, κάτι όμως που δεν ανταποκρίνεται από την πραγματικότητα.

Αναφέρεται ότι το τουρκικό στρατιωτικό προσωπικό το οποίο νοσεί στάλθηκε στο Reyhanli και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Ghat, όπου οι στρατιωτικοί αυτοί βρίσκονται σε καραντίνα. Αποδείχθηκε ότι οι ασθενείς ταυτοποιήθηκαν από τις 11 Μαρτίου και αφορούσαν 16 άτομα, αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ.

Αρχικά, οι Τούρκοι γιατροί διέγνωσαν μια σοβαρή μορφή γρίπης, ωστόσο, αφού έλαβαν τα αποτελέσματα των δοκιμών, επιβεβαιώθηκε ότι όλοι αυτοί ήταν θετικοί στον ιό  COVID-19.

Ο κίνδυνος μόλυνσης του εναπομείναντος τουρκικού στρατιωτικού προσωπικού που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Συρίας παραμένει αρκετά υψηλός, καθώς οι υγειονομικές απαιτήσεις στους χώρους της στρατιωτικής επιχείρησης δεν πληρούν τα κατάλληλα πρότυπα.

Οι στρατιώτες τρώνε κονσερβοποιημένα τρόφιμα και δεν έχουν κανονικές συνθήκες διαβίωσης. Επιπλέον, τα τουρκικά στρατεύματα βρίσκονται σε στενή επαφή με τους τζιχαντιστές και τους μαχητές του Συριακού Εθνικού Στρατού (SNA), οι οποίοι γενικά δεν τηρούν τα κατάλληλα υγειονομικά πρότυπα, γεγονός που καθιστά αδύνατο τον περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας.

Επί του παρόντος, αφού το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο ενημέρωσε το Υπουργείο Άμυνας για τον άμεσο κίνδυνο, αποστέλλονται ομάδες στρατιωτικών ιατρών στα τουρκικά  στρατεύματα, ωστόσο οι δυνατότητές τους είναι περιορισμένες.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, περίπου 30 στρατιώτες που έχουν μολυνθεί με τον κορωνοϊό COVID-19 έχουν επίσης εντοπιστεί και στο συριακό στρατό και όλοι βρίσκονται σε καραντίνα.

Η Άγκυρα προσπαθεί να κρατήσει μυστικές πληροφορίες σχετικά με τη διάδοση της επιδημίας στη Συρία, για να μην προκληθεί πανικός σε όλο το τουρκικό στρατιωτικό προσωπικό, πράγμα δύσκολο έως αδύνατο.

Πιθανόν ο τουρκικός στρατός να νικηθεί στο Ιντλίμπ, χωρίς να ρίξει μία ντουφεκιά, ενώ προβληματισμό προκαλεί το γεγονός της μη αναφοράς κρούσματος στους Ρώσους στρατιωτικούς στη Συρία.

ΠΗΓΗ