Πολεμική Αεροπορία: Βρέθηκε Στέλεχος θετικό στον covid- 19


Επιστολή, ώστε να παρθούν μέτρα, έστειλε η ΠΟΕΣ, στον Αρχηγό ΓΕΑ, με αφορμή το μήνυμα που έλαβε, ότι Στέλεχος της Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο υπηρετεί στο ΓΕΑ/Γ1, βρέθηκε θετικό στον covid- 19.

Δείτε την επιστολή της ΠΟΕΣ:

ΘΕΜΑ : Διοικητική Μέριμνα (Μέτρα Πρόληψης κατά του Κορωνοϊού)
Αξιότιμε κε Αρχηγέ.

Σας κοινοποιούμε μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που περιήλθε στην Ομοσπονδία μας, με το εξής περιεχόμενο:

«Καλημέρα σας, θα ήθελα να σας αναφέρω ένα περιστατικό των προηγούμενων ημερών για να σας καταδείξω την παντελή έλλειψη μέτρων προστασίας στο στρατόπεδο Παπάγου.

Στις 13 Μαρτίου αξιωματικός της διεύθυνσης ΓΕΑ Γ1 ζήτησε και πήρε κανονική άδεια για προσωπικό λογο (όχι θέμα υγείας). 4 μέρες μετά (στις 17 Μαρτίου), εμφάνισε συμπτώματα αντίστοιχα με του covid- 19(πυρετό κλπ), ενημέρωσε τον εοδυ (και πήρε οδηγίες για διαμονή στο σπίτι) και επικοινώνησε και με το ιατρείο της μονάδας στο οποίο δόθηκε δείγμα.

Το δείγμα σε πρώτη φάση βγήκε αρνητικό, όμως τα συμπτώματα εντάθηκαν με αποτέλεσμα στις 25 του μήνα να μεταφερθεί με δυσπνοια στο ΝΙΜΙΤΣ και σε δεύτερο δείγμα να βγει θετικος.

Από εκείνη τη στιγμή και μετά κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να κάνει το παραμικρό (καμιά έστω και υποτυπώδη ιχνηλάτηση) στο γραφείο στους συναδέλφους του και γενικά στη διεύθυνση που κινούνταν ο εν λόγω συνάδελφος μέχρι την Παρασκευή 13 Μαρτίου. Εκτός από μια απολύμανση που πιθανολογείται ότι έγινε στις 20 του μήνα (χωρίς και αυτό να είναι βέβαιο).

Αυτή τη στιγμή συνάδελφοι του στο γραφείο και γενικά η διεύθυνση μένει αποσβολωμένη περιμένοντας να υπάρξει μια κίνηση ενδιαφέροντος. Παρακαλώ σας γνωστοποιώ την κατάσταση γιατί έχετε δύναμη λόγου και ελπίζω στην οποία κινητοποίηση των αρμόδιων.


Ευχαριστώ. Υ.Γ: Η εικόνα γενικά στο στρατόπεδο δεν δείχνει συμμόρφωση με τα μέτρα προστασίας (από τους φαντάρους στην πύλη μέχρι τα γραφεία και τους διαδρόμους)».

Παραμένοντας στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή πληροφορία παρακαλούμε για τη διερεύνηση του θέματος, καθόσον τούτο εκφεύγει της δικαιοδοσίας της Ομοσπονδία μας και τις περαιτέρω κατά κρίση σας ενέργειες, ενημερώνοντάς μας σχετικώς, προκειμένου στη συνέχεια ενημερώσουμε τα μέλη μας.

Το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΔΥ, προς τα οποία κοινοποιείται το παρόν έγγραφό μας, παρακαλούνται για την ενημέρωσή τους και τις κατά κρίση τους ενέργειες.

Οι κ.κ. βουλευτές της Βουλής των Ελλήνων, προς τις/τους οποίες/ους κοινοποιείται, ωσαύτως, το παρόν έγγραφό μας παρακαλούνται για την ανάδειξη και ενίσχυση του θέματος, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο Πρόεδρος
Τσουκαράκης Ανέστης Συνταγματάρχης (ΣΔΓ) 6974365800

Ο Γεν. Γραμματέας
Κατσανεβάκης Ιωάννης Επισμηναγός (ΥΑΔ) 6983503514

ΠΗΓΗ