Ψευδή - fake news η είδηση για δήθεν τραυματία από ελληνικά πυρά


«Δεν υπάρχει κανένα περιστατικό με πυρά από τις ελληνικές αρχές» - Να σταματήσει η Τουρκία την προπάγανδα - Για δεύτερη φορά τα τελευταία 24ωρα η κυβέρνηση διαψεύδει τα fake news της Άγκυρας και των τουρκικών ΜΜΕ

Στην άμεση διάψευση των ειδήσεων που μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης το μεσημέρι της Τετάρτης για τραυματίες κατά τη διάρκεια της επιχείρησης των ελληνικών αρχών να αποτρέψουν νέες προσπάθειες εισβολής σε ελληνικό έδαφος παράνομων μεταναστών προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Υπήρξε διακίνηση πληροφοριών για δήθεν τραυματίες από ελληνικά πυρά, το διαψεύδω κατηγορηματικά» είπε ο Στέλιος Πέτσας κατά την εναρκτήρια τοποθέτησή του στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Δεν υπάρχει κανένα περιστατικό με πυρά από τις ελληνικές αρχές» επανέλαβε στη συνέχεια.

«Διαψεύδουμε κατηγορηματικά όλα αυτά τα ψέμματα. Όλοι μπορούν να καταλάβουν πόσα ψέμματα έχουν ειπωθεί τις τελευταίες ημέρες. Καλούμε την άλλη πλευρά να σταματήσει αυτή την προπάγανδα» είπε, ακόμα ο Στέλιος Πέτσας μετά από ερώτηση που δέχθηκε.

«Όταν είμαστε απέναντι σε ένα κράτος που είναι παραγωγός ψευδών ειδήσεων εμείς ενημερώνουμε τους συνομιλητές μας και την κοινή γνώμη, υπάρχει κινητοποίηση των ελληνικών αρχών στο εξωτερικό» είπε ακόμα ο κ. Πέτσας.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι «στο περιθώριο του συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων θα γίνει ενημέρωση σε ξένους και Έλληνες ανταποκριτές από τους υπουργούς που μετέχουν στο συμβούλιο αυτό - τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη, Χρυσοχοΐδη και τον αναπληρωτή υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργο Κουμουτσάκο - προκειμένου να φανεί ποιος είναι διακινητής ψευδών ειδήσεων. Ελπίζουμε ότι θα μπει φρένο στη διασπορά ψευδών ειδήσεων».

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η ελληνική κυβέρνηση διαψεύδει fake news της τουρκικής πλευράς η οποία χρησιμοποιεί στον ασσύμετρο «πόλεμο» που έχει εξαπολυθεί και την προπαγάνδα με ψευδείς ειδήσεις.

Ο κ. Πέτσας έκανε λόγο, επίσης, για οργανωμένη και συντονισμένη επιχείρηση από την Τουρκία που προκύπτει από τη συγκέντρωση μεταναστών σε Κωνσταντινούπολη και Αδριανούπολη, την δωρεάν μεταφορά τους με λεωφορεία της στρατοχωροφυλακής της Τουρκίας, τα μηνύματα για δήθεν ανοιχτά σύνορα, τη δημοσιοποίηση από την κρατική τηλεόραση χάρτη με περάσματα στον Έβρο και τα νησιά και τη χρήση δακρυγόνων από μετανάστες που χρησιμοποιεί ο τουρκικός στρατός»

ΠΗΓΗ