Νικ. Παναγιωτόπουλος - Απάντηση: Ελεύθερη διέλευση από τα διόδια των στελεχών των ΕΔ


Απάντηση ΥΕΘΑ Νικόλαου Παναγιωτόπουλου σε ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (υπ. Αριθμ. 5275/30-03-2020) με θέμα: «Ελεύθερη διέλευση από τα διόδια, των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων»

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι βουλευτές κ.κ. Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης με θέμα «Ελεύθερη διέλευση από τα διόδια, των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων» σας γνωρίζω, κατά το μέρος που αφορά στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τα ακόλουθα:

Το ΥΠΕΘΑ έχει έλθει ήδη σε επαφή με τις εταιρίες λειτουργίας διοδίων, ανά την επικράτεια, προκειμένου να διερευνήσει τη δυνατότητα παροχής έκπτωσης στο προσωπικό που κινείται στους αυτοκινητοδρόμους που ελέγχουν.


Η κίνηση αυτή έγινε αφού ελήφθη υπόψη ότι συγκεκριμένο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων εργάζεται σε τόπους οι οποίοι απέχουν συνήθως από τον τόπο που διαμένουν οι οικογένειές τους και είχε σκοπό την οικονομική του ελάφρυνση.

Από τις απαντήσεις που λάβαμε, κατόπιν της σχετικής αλληλογραφίας, οι εταιρίες εκμετάλλευσης των αυτοκινητοδρόμων συνιστούσαν την εγγραφή του ενδιαφερομένου προσωπικού στα ειδικά εμπορικά - εκπτωτικά τους προγράμματα.

Το ΥΠΕΘΑ καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ενίσχυση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, με οποιοδήποτε δυνατό τρόπο στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, και είναι έτοιμο να συνεργασθεί με το συνερωτώμενο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ώστε να εξετασθεί το ενδεχόμενο εξεύρεσης της προσφορότερης λύσης για το συγκεκριμένο ζήτημα.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ