Δομή Ριτσώνας: Αλλοδαποί επιτέθηκαν σε γιατρούς που πήγαν να τους κάνουν τεστ για κορωνοϊό!


Δυστυχώς αυτό που πολλοί φοβόντουσαν έγινε πραγματικότητα καθώς αλλοδαποί στο κέντρο παράνομων μεταναστών του Ριτσώνα που τέθηκε σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού επιτέθηκαν σε γιατρούς του ΕΟΔΥ!

Μάλιστα η επίθεση αυτή ήρθε λίγες ώρες αφού ο ο γενικός γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Μάνος Λογοθέτης, είπε πως οι αλλοδαποί είναι «πλήρως συνεργάσιμοι».

Ομάδα παράνομων μεταναστών που διαμένουν στη Ριτσώνα βρέθηκε στην είσοδο του Κέντρου με απειλητική διάθεση προς τους γιατρούς του ΕΟΔΥ και του ΔΟΜ.

Αρνούνταν να τους γίνουν τα τεστ για κορωνοϊό και φώναζαν ότι τα αποτελέσματα δεν είναι αληθινά αλλά έχουν σκοπό να τους στοχοποιήσουν! Όλο το προσωπικό βγήκε αμέσως έξω, συμπεριλαμβανομένων και των γιατρών.

Η κατάσταση εξομαλύνθηκε με την παρέμβαση της αστυνομίας και των υπευθύνων του κέντρου, οι οποίοι κατάφεραν να συγκεντρώσουν τους παράνομους μετανάστες και να τους γυρίσουν στα δωμάτιά τους.


Εκεί έμενε η γυναίκα που γέννησε πριν από μερικές ημέρες στο “Αλεξάνδρα” και βρέθηκε θετική στον κορονοϊό.

Από τη στιγμή που βρέθηκε θετική στον Covid – 19 η γυναίκα, ξεκίνησε και η ιχνηλάτηση των επαφών της στη δομή.

Υπενθυμίζεται πως από σήμερα το πρωί η δομή της Ριτσώνας τίθεται σε υγειονομικό περιορισμό για χρονικό διάστημα 14 ημερών, μετά από τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού και κατόπιν σχετικής εντολής του υπουργού Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη σε συνεργασία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, μετά από την ιχνηλάτηση των 63 επαφών της γυναίκας που γέννησε στο «Αλεξάνδρα» και είναι επιβεβαιωμένο κρούσμα, διαπιστώθηκε ότι άλλα 20 άτομα είναι θετικά στον ιό Covid-19.

ΠΗΓΗ