Τρίβει τα χέρια του ο Πούτιν: «Ζαλίζουν» τα έσοδα της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας

Τρίβει τα χέρια του ο Πούτιν: «Ζαλίζουν» τα έσοδα της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας


Το 2019 ήταν ένα ιδιαίτερα θετικό έτος για την Ρωσία και στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, όπως επεσήμανε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, έκανε γνωστό νωρίτερα σήμερα πως η Ρωσία έχει παραδώσει σε χώρες του εξωτερικού στρατιωτικό εξοπλισμό αξίας άνω των 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ τόνισε πως η αμυντική βιομηχανία της χώρας έχει πλέον παραγγελίες άνω των 55 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Το αποτέλεσμα της συνεργασίας της αμυντικής μας βιομηχανίας με άλλες χώρες για το 2019 είναι σίγουρα θετικό. Παρά τη γενικά δυσμενή κατάσταση και το μεγάλο διεθνή ανταγωνισμό, η συνεργασία μας με ξένα κράτη στέφθηκε με επιτυχία.


Όχι μόνο καλύψαμε τους στόχους μας, αλλά τους ξεπεράσαμε και κατά 2%. Πάνω από 15 δισ. δολάρια στρατιωτικού εξοπλισμού έχουν αποσταλεί σε χώρες του εξωτερικού, ενώ έχουμε παραγγελίες που ξεπερνούν τα 55 δισ.», υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με την επιτροπή στρατιωτικής συνεργασίας με ξένες χώρες.

Επίσης, ο πρόεδρος της Ρωσίας πρόσθεσε πως «έχουν υπογραφεί νέες συμβάσεις ύψους περίπου 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων με αφρικανικά κράτη», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ρωσίας.

Τέλος, ο κ. Πούτιν υπογράμμισε πως η Ρωσία θα πρέπει να αναζητήσει αποτελεσματικούς τρόπους για να διατηρήσει την ηγετική της θέση στην εξαγωγή στρατιωτικών προϊόντων.

Πηγή: Sputnik