Οργή Ν.Τραμπ κατά Κίνας: «Απέκρυψαν κρίσιμα στοιχεία της επιδημίας & χιλιάδες θανάτους - Θα αναλάβω δράση κατά Πεκίνου»


Έξαλλος φέρεται να είναι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με την Κίνα, σε ότι αφορά τους χειρισμούς της στο θέμα του κορωνοϊού.

Γράφει ο Πάνος Σπαγόπουλος

Όπως αναφέρεται αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου αναφέρουν ότι μόλις περάσει η κρίση με τον κορωνοϊό τότε ο Αμερικανός πρόεδρος θα απαντήσει ανάλογα:

« Τραμπ είναι έξαλλος και θέλει δράση», σημείωσαν,  χωρίς να υπάρξει η οποιαδήποτε διευκρίνηση για το είδος της δράσης που θέλει να αναλάβει ο Τραμπ.

Το θέμα είχαν φέρει πρώτα στο προσκήνιο στελέχη της βρετανικής κυβέρνησης τα οποία είχαν κατηγορήσει την Κίνα, ότι αποκρύπτει τα πραγματικά στοιχεία από τα κρούσματα και τους θανάτους, λέγοντας είναι ότι είναι έως 40 φορές πιο πάνω.
Πως απάντησε η Κίνα

Η Κίνα απάντησε στις διαρροές αυτές του Λευκού Οίκου με μακροσκελέστατο άρθρο στους Global Times με τίτλο: «Ας αφήσουν οι ΗΠΑ την πολιτική και ας ασχοληθούν με την πανδημία».

Σε αυτό αφού πρώτα αναφέρεται δεικτικά ότι οι ΗΠΑ ξεπέρασαν την Κίνα σε θανάτους, (βέβαια η Κίνα έχει τρεις και πλέον φορές παραπάνω τον πληθυσμό από τις ΗΠΑ) στη συνέχεια γίνονται συστάσεις ότι η Ουάσιγκτον πρέπει να επικεντρωθεί στην πανδημία και στα μέτρα που πρέπει να λάβει και σε τίποτα άλλο πέρα από αυτό, γιατί αλλιώς θα πληρώσει μεγάλο τίμημα.

Ακούγεται σαν συγκεκαλυμμένη απειλή; Μάλλον.

ΠΗΓΗ