Βίντεο-ντοκουμέντο της τουρκικής ήττας στη Λιβύη: Δεκάδες Σύριοι αντάρτες αιχμάλωτοι του LNA - Επιστρέφουν σε φέρετρα Τούρκοι & τζιχαντιστές


Σύμφωνα με τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης (LNA) σήμερα συνελήφθησαν δεκάδες Σύριοι μισθοφόροι μετά από σκληρές μάχες

Ησύλληψη των “αντιπροσώπων” της Τουρκίας ανακοινώθηκε από το Λίβυο Ταξίαρχο Χαλίντ αλ-Μαχτσούπ σε ανακοίνωσή του σχετικά με τις μάχες στην περιοχή Ταρχούνα.

Σύμφωνα με αυτή τη δήλωση, στρατιώτες από την κυβέρνηση της Τρίπολης συνέλαβαν μια ομάδα αμάχων πριν από λίγες ημέρες.
Στη συνέχεια στις μάχες οι πολιτοφύλακες της Τρίπολης υπέστησαν μεγάλες απώλειες όταν προσπάθησαν να καταλάβουν την πόλη.

Στην αντεπίθεση του ο LNA συνέλαβε δεκάδες από αυτούς σε αψιμαχίες στην περιοχή Κερεμπόλι σήμερα Πέμπτη.

Ο Abdulrauf al-Sari, υψηλόβαθμο μέλος της συριακής οργάνωσης "Selitan" σκοτώθηκε, ενώ κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν επιπλέον 15 μισθοφόροι από τη Συρία.

«Έχουμε τουλάχιστον 28 ονόματα μαχητών που έχουν εγκαταλείψει το ISIS και έχουν ενταχθεί στο λιβυκό στρατό και τώρα πολεμούν στην Τρίπολη.
Υπάρχουν περίπου 7.400 μαχητές που έχουν σκοπό να πολεμήσουν μόνο στην Τρίπολη, αλλά τώρα αναπτύσσονται σε όλα τα μέτωπα ενάντια στο Λιβυκό Εθνικό Στρατό», πρόσθεσε πηγή.

Ο επικεφαλής του SOHR ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν διαφορές μεταξύ διοικητών και μισθοφόρων που μεταφέρθηκαν στη Λιβύη υπό την υπόσχεση πληρωμής 2.000 δολαρίων το μήνα, ενώ μέχρι τώρα τους έχουν καταβληθεί ελάχιστα χρήματα.

Εν τω μεταξύ οι περισσότεροι Σύριοι μαχητές επιστρέφουν από τη Λιβύη σε φέρετρα.
Τις τελευταίες ημέρες, τουλάχιστον εννέα σκοτώθηκαν ενώ πολεμούσαν για λογαριασμό του GNA.

Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (SOHR) ανέφερε στις 20 Απριλίου ότι μέχρι σήμερα 199 τζιχαντιστές που έχουν την υποστήριξη της Τουρκίας έχουν σκοτωθεί στη Λιβύη.

Σύμφωνα με το SOHR, το τουρκικό καθεστώς έχει στείλει περίπου 5.300 μισθοφόρους στην Τρίπολη, ενώ άλλοι 2.100 τζιχαντιστές προετοιμάζονται να μεταβούν από την Τουρκία για ανάπτυξη στη Λιβύη.


Η Τουρκία παραβιάζει ανοιχτά το εμπάργκο όπλων που επέβαλε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και στέλνει χιλιάδες μισθοφόρους που εκπαιδεύτηκαν στη Συρία και το Νότιο Κουρδιστάν στην Τρίπολη, ενώ υλοποιεί παράνομες μεταφορές όπλων, πυρομαχικών, τεθωρακισμένων οχημάτων και drone.

Η παράλληλη κυβέρνηση του στρατηγού Χαφτάρ ιδρύθηκε στα ανατολικά της χώρας και υποστηρίζεται κυρίως από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Αίγυπτο και τη Ρωσία.
Όλες οι προηγούμενες προσπάθειες διαμεσολάβησης μεταξύ των δύο κυβερνήσεων έχουν αποτύχει.

Η Τουρκία ευρίσκεται σε μία αντιπαλότητα με όλες τις χώρες της Δύσης αλλά και της Α.Μεσογείου για τη Λιβύη, ενώ παρακράτησε όλα τα κεφάλαια που έχουν κατατεθεί σε τράπεζες της Τουρκίας από την κυβέρνηση της Τρίπολης.

Τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων σε στεριά και θάλασσα στη Λιβύη είναι τεράστια και δεν πρόκειται οι αποκαλούμενες μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη να επιτρέψουν στην Άγκυρα να ελέγξει οτιδήποτε στη χώρα αυτή.
Ρώσοι, Αμερικάνοι και Κινέζοι συμφωνούν σε αυτό απόλυτα.



ΠΗΓΗ