”Βράζουν” στην Τουρκία για το ”φιάσκο” των S-400

BREAKING NEWS

[getBreaking results="10" label="Ω"]

”Βράζουν” στην Τουρκία για το ”φιάσκο” των S-400


Σοκ και δέος επικρατεί στην Τουρκία. Δημοσιογράφοι και αμυντικοί αναλυτές την ”πέφτουν” στον Ερντογάν για το ”φιάσκο” των S-400.

Εδώ και λίγες ημέρες κυκλοφορεί η πληροφορία πως η Τουρκία δεν θα παραλάβει άλλους S-400 και πως ήδη αυτοί που έχουν αγοραστεί, στην ουσία θα είναι ”νεκροί.”

Ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται, δήλωσε πριν λίγες ημέρες ότι η ενεργοποίηση του πυραυλικού αμυντικού συστήματος S-400 που αγοράστηκε από τη Ρωσία καθυστέρησε λόγω της υγειονομικής κρίσης.Η αλήθεια είναι κάπως διαφορετική.

Ο λόγος που δεν ενεργοποιείται το αντιπυραυλικό σύστημα είναι οικονομικός καθώς στην Άγκυρα υπάρχουν δεύτερες σκέψεις αναφορικά με το αν η χώρα μπορεί να αποπληρώσει 2.5 δισ. δολάρια στην Ρωσία.

Ως γνωστό, η Τουρκία βρίσκεται ήδη σε ασταθές έδαφος, καθώς το ήδη υποτιμημένο νόμισμα της αλλά και η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού απειλούν την εύθραυστη οικονομία της χώρας.

Η λίρα έχει ήδη πληγεί από τη νομισματική κρίση της χώρας το 2018 και το 2019, με το δολάριο να ενισχύεται έναντι του τουρκικού νομίσματος κατά 13%.

Ήδη Τούρκοι δημοσιογράφοι ”βγάζουν” τα μαχαίρια τους κατά του Ερνογάν. Ο δημοσιογράφος Χ. Οζντάγκλα γράφει χαρακτηριστικά:

”Προχωράμε προς τη χειρότερη αποτυχία αγοράς όπλων στην ιστορία της Τουρκίας. Η απώλεια επίσης των μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς F-35 του ΝΑΤΟ, συνεπάγεται απαράδεκτους κινδύνους για την Τουρκία. Με την νέα αναβάθμιση του αεροπορικού της στόλου, η Ελλάδα θα έχει την απόλυτη υπεροχή του αέρα, θα αυξήσει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια και θα έχει τον πλήρη έλεγχο στο Αιγαίο.

Η ισορροπία στην ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου, μπορεί επίσης να αντιστραφεί.”

ΠΗΓΗ