Παναγιωτόπουλος και Μακρή αποκαθιστούν την αδικία στους ΑΣΣΥ


Εποικοδομητική συνάντηση της Ζέττας Μακρή με τον ΥΕΘΑ για την εξομάλυνση της ιεραρχίας των ΑΣΣΥ  στο στράτευμα

Άκρως εποικοδομητική και ουσιαστική συνάντηση είχε η πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών και Βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Ν. Παναγιωτόπουλο, χθες, Πέμπτη 28 Μαΐου 2020. 

Η κ. Μακρή, η οποία συνοδευόταν από τον Λοχαγό Δημ. Κοντούρη και τον Επισμηναγό Αν. Πιπικάκη, με την ιδιότητά τους ως αξιωματικών συνδικαλιστών, έθεσε στον κ. Παναγιωτόπουλο το σοβαρό ζήτημα που έχει προκληθεί στη βαθμολογική προαγωγή των Αξιωματικών Αποφοίτων Ανώτερων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), από την  έλλειψη ρητής πρόβλεψης του χρόνου προσμέτρησης και υπολογισμού της προϋπηρεσίας τους ως αξιωματικών στο άρθρο 37 του ν.4494/17.

 Ακόμη, συζήτησε μαζί του και ανέλυσε, εκτενώς, και το ζήτημα της διασάλευσης της αρχαιότητας εις βάρος των αποφοίτων ΑΣΣΥ που έχει προκληθεί από την εφαρμογή του άρθρου 32 του Ν.4609/19. 

Σημειώνεται ότι, δεδομένης της αδικίας που υφίσταται ο συγκεκριμένος κλάδος,  η κ. Μακρή έχει υποβάλλει, επανειλημμένως, κοινοβουλευτικές ερωτήσεις σε διάστημα 6 μηνών (στις 20-05-2020, όσο και την 1-11-2019). 

Στη συζήτηση, παρενέβησαν αναλύοντας, εμπεριστατωμένα, τα αιτήματά τους και ο κ. Κοντούρης και ο κ. Πιπικάκης, που υποστήριξαν με επιχειρήματα και έγγραφα το εύλογο και δίκαιο των θεμάτων.  

Τόσο ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Ν. Παναγιωτόπουλος, όσο και ο Υφυπουργός κ. Αλκ. Στεφανής, ο οποίος παρευρέθη σε ένα μέρος της συζήτησης, ήταν γνώστες του ζητήματος,  αναγνώρισαν την ηθική διάσταση της αδικίας που υφίστανται οι αξιωματικοί ΑΣΣΥ, ενώ διέγνωσαν την  ανάγκη της άμεσης αποκατάστασης της ιεραρχικής ομαλότητας στο στράτευμα και δεσμεύθηκαν για την ταχύτερη δυνατή διευθέτηση του θέματος με νομοθετική παρέμβαση.

Η κ. Μακρή, αφού ευχαρίστησε θερμά τον Υπουργό για την άμεση διεξαγωγή της συνάντησης, που παρά το εξαιρετικά μεγάλο φόρτο εργασίας του, αφιέρωσε χρόνο και έδειξε εξαιρετικό ενδιαφέρον για την επίλυση του θέματος για την οποία και, τελικά, δεσμεύθηκε.