Όλη η αλήθεια για την «κατάληψη» ελληνικού εδάφους από τους Τούρκους



Σε τουρκικό έδαφος έχουν κατασκηνώσει Τούρκοι στρατιώτες, με τις πηγές να κάνουν λόγο για οργανωμένο σχέδιο αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, από το μέτωπο της Λιβύης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μαρίνου Γκασιάμη, 10-15 Τούρκοι στρατιωτικοί παραμένουν στην τουρκική πλευρά, στο νότιο προγεφύρωμα των Φερών.

Από την Τετάρτη - Πέμπτη, όπου ήρθαν στο φως της δημοσιότητας τα σχετικά δημοσιεύματα, επίσημες και ανεπίσημες πηγές, μετέφεραν το εξής: η Τουρκία έχει ενοχληθεί από τον φράκτη, ενώ δεν μπορεί να χωνέψει το τραπάτσο που έπαθε την καθαρά Δευτέρα.

Ενώ εκτιμήσεις των στρατιωτικών πηγών, αναφέρουν ότι ίσως οι Τούρκοι προσπάθησαν να στέψουν την προσοχή της κοινής γνώμης, από το μέτωπο της Λιβύης, διοχετεύοντας τις πληροφορίες σε ξένα δημοσιεύματα.


Στη Λιβύη, γυρίζει το μέτωπο σε βάρος του Χάφταρ, εκεί που είχε επενδύσει και η ελληνική πλευρά. Στην καλύτερη περίπτωση, η Λιβύη σπάει στα δύο, με τον Χάφταρ να ελέγχει το ένα κομμάτι και τον αντίπαλό του, αυτόν που έχει υπογράψει το «ψευτομνημόνιο» με την Τουρκία, το άλλο.  Οι εξελίξεις στη Λιβύη είναι πολλές και επηρεάζουν την επικρατούσα στην περιοχή κατάσταση.




ΠΗΓΗ