Τρίτο τουρκικό μη επανδρωμένο κατέρριψε ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης

Τρίτο τουρκικό μη επανδρωμένο κατέρριψε ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης
Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA), με επικεφαλής τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, ανακοίνωσε κι άλλη κατάρριψη τουρκικού αεροσκάφους στην περιοχή «Ayn Zara κοντά στην πρωτεύουσα, Τρίπολη, στη Λιβύη

Ο εκπρόσωπος του LNA, Ahmed Al-Mismari, δήλωσε ότι οι δυνάμεις της αεροπορικής άμυνας κατάφεραν να καταρρίψουν ένα τουρκικό drone TB-2 στην περιοχή «Ayn Zara», μόλις έγινε αντιληπτό πως πλησίαζε θέσεις του Εθνικού Στρατού.

Η Διεύθυνση Στρατιωτικών Πληροφοριών του Εθνικού Στρατού στη Λιβύη είπε ότι οι δυνάμεις του έχουν τώρα καταρρίψει τρία τουρκικά αεροσκάφη τις τελευταίες 24 ώρες.Ο Μισμάρι είχε επιβεβαιώσει νωρίτερα ότι οι τεχνικές ομάδες Στρατού της Λιβύης, που ελέγχεται από τον Φαγέζ Αλ Σάρατζ, είχαν αποκαταστήσει και επαναχρησιμοποιήσει 4 επιπλέον πολεμικά αεροσκάφη.

Η υποστηριζόμενη από την Τουρκία Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (GNA) προσπαθεί επί του παρόντος να καταλάβει τη στρατηγική αεροπορική βάση Al-Watiyah από τα στρατεύματα του LNA δυτικά της Τρίπολης.

Τις τελευταίες ημέρες, οι δυνάμεις του GNA προσπάθησαν επανειλημμένα να καταλάβουν την αεροπορική βάση Al-Watiyah Ωστόσο, αυτές οι επιθέσεις έχουν εξουδετερωθεί από τον LNA.

ΠΗΓΗ