Τις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε προβλήματα με την Τουρκία - Θα βγάλουν τα πλοία για έρευνες

Τις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε προβλήματα με την Τουρκία - Θα βγάλουν τα πλοία για έρευνες
Θα κάνουν έρευνες μεταξύ Κρήτης & Καστελόριζου

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αναπληρωτής καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου και της Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Άγγελος Συρίγος, μέσω τοποθέτησής του σε ραδιοφωνικό σταθμό προανήγγειλε «προβλήματα» με την Τουρκία μέσα στις επόμενες εβδομάδες, προσθέτοντας πως η Άγκυρα θα βγάλει κάποιο πλοίο για έρευνες μεταξύ Κρήτης και Καστελόριζου.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει πως αυτή η δήλωση γίνεται μόλις 4 ημέρες μετά την συμφωνία Αθήνας - Άγκυρας για ματαίωση των ασκήσεων.

Ο βουλευτής της ΝΔ εκτίμησε ότι η Τουρκία, θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να ανοίξει δρόμο για πρόσφυγες και μετανάστες, μέσω του ποταμού Έβρου, μόλις πέσει η στάθμη του, αλλά και μέσω θαλάσσης: «Τις επόμενες εβδομάδες, θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα με τη γείτονα.

Είναι τρία τα μέτωπα με την Τουρκία. Το ένα είναι το Αιγαίο από πλευράς εναερίου χώρου, παρενοχλήσεων, υπερπτήσεων κτλ. Το δεύτερο είναι τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Και το τρίτο είναι η Ανατολική Μεσόγειος, σε σχέση με τις έρευνες, που θα επιθυμήσουν να κάνουν οι Τούρκοι.

Έχουν δώσει περίπου 1 δις ευρώ για να φτιάξουν έναν στόλο σεισμογραφικών και γεωτρητικών πλοίων. Δεν τα έχουν δώσει αυτά τα λεφτά με σκοπό να τα κρατήσουν τα πλοία στο λιμάνι. Απλά, όπως σας το λέω. Θα τα βγάλουν. Επομένως, πού θα τα βγάλουν; Κάπου μεταξύ Κρήτης και Καστελορίζου».Μόλις χθες σε μία δήλωση που πέρασε «στα ψιλά» από τα ελληνικά ΜΜΕ, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας έθεσε ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα 90 ημερών για την ολοκλήρωση του «τεμαχισμού» της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και την έκδοση αδειών για γεωτρήσεις και έρευνες.

Ακολουθεί η συνέντευξη του κ. Συρίγου:


ΠΗΓΗ