Μακελειό στα Ανώγεια της Κρήτης με διπλό φονικό μετά από συμπλοκή


Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες στα Ανώγεια στην Κρήτη έπειτα από διπλή φονική συμπλοκή.

Νεκροί στα Ανώγεια είναι σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ ένας 62χρονος, γνωστός για την ενασχόληση του με τη λαϊκή παράδοση και τις μαντινάδες καθώς και ένας 30 χρονος κτηνοτρόφος και ένας τραυματίας οι οποίοι αυτή την ώρα βρίσκονται στο Κέντρο Υγείας του χωριού.

Οι αιτίες της τραγωδίας παραμένουν άγνωστες ενώ στο χωριό βρίσκεται ισχυρότατη αστυνομική δύναμη.

Τραυματίστηκε στο πόδι άνδρας που περνούσε από το σημείο της συμπλοκής.

Με  βάση τις πρώτες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες η συμπλοκή έλαβε χώρα στην τοποθεσία Περαχώρι, στην κάτω μεριά του οικισμού των Ανωγείων και είχε ως αποτέλεσμα δύο νεκρούς άνδρες και έναν τραυματία.

Νεκροί είναι ένας 62χρονος, γνωστός για την ενασχόληση του με τη λαϊκή παράδοση και τις μαντινάδες καθώς και ένας 30 χρονος κτηνοτρόφος.

Ο τραυματίας είναι ένας 30χρονος διερχόμενος από το σημείο της εμπλοκής που όπως όλα δείχνουν βρέθηκε στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή. Ο 30χρονος έχει τραυματιστεί ελαφρά στο πόδι.

Οι πληροφορίες που φτάνουν από τα Ανώγεια κάνουν λόγο για λογομαχία μεταξύ των δύο ανδρών που έπεσαν νεκροί. Ο 62χρονος καιο 30χρονος που μάλιστα έμεναν και σε γειτονικά σπίτια, βρίσκονταν στο ίδιο καφενείο.

Λογομάχησαν και ο 30χρονος κτηνοτρόφος “τράβηξε” όπλο και σκότωσε εν ψυχρώ τον 62χρονο. Θαμώνας του καφενείου ειδοποίησε τον γιο του 62χρονου, ο οποίος πήγε στο σημείο της συμπλοκής, βρήκε τον 30χρονο και τον σκότωσε. Ο γιος του 62χρονου θύματος και φερόμενος δράστης της δολοφονίας του 30χρονου έχει διαφύγει και αναζητείται.


Όπως είναι λογικό όλη η κοινωνία των Ανωγείων έχει αναστατωθεί και βρίσκεται στο πόδι.

Μέλη και των δύο οικογενειών βρίσκονται στο Κέντρο Υγείας και η ατμόσφαιρα είναι τεταμένη.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Σωκράτης Κεφαλογιάννης, δήμαρχος Ανωγείων πρέπει να διαφυλαχθεί η ηρεμία στο χωριό, να μην παρασυρθούν από λάθος πληροφόρηση οι δημότες και να αφεθούν οι αρχές να λειτουργήσουν για το καλύτερο. Σε λίγο αναμένεται η μεταφορά του τραυματία στο νοσοκομείο από το Κέντρο Υγείας

Στον ορεινό δήμο μεταβαίνουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Όπως μετέδωσε το flashnews.gr και το creta24.gr ο ένας από τους δύο νεκρούς του διπλού φονικού στα Ανώγεια είναι ο γνωστός μαντιναδολόγος, Λευτέρης Καλομοίρης, ο οποίος ήταν επί χρόνια πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και πρόεδρος του Πολιτιστικού συλλόγου Ανωγείων.

Ο 62χρονος ήταν ένας από τους πιο γνωστούς μαντιναδολόγους του νησιού με πολλές παρουσίες σε τηλεοπτικές εκπομπές και θεωρούνταν ιδιαίτερα αγαπητός.


ΠΗΓΗ