Πολεμικό κλίμα στον Έβρο: Νέα περιστατικά με πυροβολισμούς Τούρκων - Σε ετοιμότητα οι ΕΔ


Νέες προκλήσεις

Δεν αντέχουν την ελληνική αντίσταση στον Έβρο οι Τούρκοι. Οι Δυνάμεις Ασφαλείας έχουν ταπεινώσει την Άγκυρα, με τις ΕΔ, τα ΜΑΤ & τα ΕΚΑΜ να κάνουν μία εξαιρετική δουλειά στα σύνορα.

Αυτές όμως οι εικόνες έχουν εξοργίσει τον Ερντογάν, ο οποίος ταυτόχρονα βρίσκεται μπροστά σε ένα όλεθρο λόγω της πανδημίας.  Η Άγκυρα πήρε ένα γερό ''μάθημα'' από την χώρα μας και είδε όλος ο κόσμος πως όταν θέλουμε και πως όταν χρειαστεί η ''απάντησή'' μας θα είναι ηχηρή.

Ήδη το κλίμα στην γειτονική χώρα είναι χειρότερο από ποτέ, με δημοσιογράφους τόσο κυβερνητικούς, όσο και της αντιπολίτευσης, να τα ''χώνουν'' στον Ερντογάν για την συντριβή στον Έβρο. 

Tαυτόχρονα  οι Τούρκοι έστειλαν και UAV μία ''ανάσα'' από τα σύνορα στον Έβρο!

Νέα περιστατικά
Νέα περιστατικά με πυροβολισμούς στον αέρα από τουρκικά περίπολα στον Έβρο καταγράφηκαν χθες και σήμερα. Το πρώτο έγινε στις 8 το βράδυ της Τρίτης κοντά στο χωριό Μαράσια. Στελέχη της τουρκικής στρατοχωροφυλακής που συμμετείχαν σε ενέδρα σε χέρσο τμήμα της ελληνοτουρκικής μεθορίου πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό. Το συμβάν έγινε αντιληπτό από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και του Στρατού Ξηράς, που ενημέρωσαν την ηγεσία τους.

Τις απογευματινές ώρες σήμερα νέο, παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε κοντά στο χωριό Τυχερό. Πρωταγωνιστές αυτή τη φορά ήταν Τούρκοι αστυνομικοί που άνοιξαν πυρ στον αέρα, ενώ περιπολούσαν με βάρκα κατά μήκος του ποταμού.

Αντίστοιχα επεισόδια κατά μήκος της συνοριογραμμής είχαν προηγηθεί τη νύχτα της περασμένης Πέμπτης. Και τότε τα μέλη δύο πλωτών περιπόλων της τουρκικής στρατοχωροφυλακής είχαν πυροβολήσει στον αέρα κοντά στο χωριό Τυχερό.

Αξιωματούχοι των ελληνικών υπηρεσιών ασφαλείας αποδίδουν τα περιστατικά στην προσπάθεια της Τουρκίας να διατηρήσει την ένταση στην περιοχή, ενώ σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή στόχευση των τουρκικών δυνάμεων είναι να ελέγξουν συγκεκριμένα περάσματα κατά μήκος των ποτάμιων συνόρων, στον Έβρο.

Την Τρίτη την περιοχή επισκέφθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.



ΠΗΓΗ