Η Ασφάλεια τσουβάλιασε τον Αλβανό ληστή του ενός εκατομμυρίου ευρώ


Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο Παλούκι Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, ένας Αλβανός  άνδρας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πύργου, για ληστεία , απλή και επικίνδυνη σωματική βλάβη, διακεκριμένες φθορές και παράβαση του νόμου για τα όπλα .

Υπενθυμίζεται ότι , στις 30/12/2018 τα ξημερώματα, σε χωριό της Αρχαίας Ολυμπίας στην Ηλεία, ο Αλβανός ενεργώντας από κοινού με άγνωστους συνεργούς του, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, φορώντας γάντια και φέροντας πυροβόλα όπλα και μαχαίρι, επιβαίνοντες σε δύο αυτοκίνητα, μετέβησαν στην πατρική οικία 52χρονου χρυσοχόου, όπου αφού τη διέρρηξαν εισήλθαν στο εσωτερικό της.

Στην συνέχεια με την άσκηση σωματικής βίας και με την απειλή πυροβόλων όπλων ακινητοποίησαν τους σύνοικους του 52χρονου, τραυματίζοντας επικίνδυνα τον ίδιο και την μητέρα του, ενώ αφαίρεσαν από τον παθόντα τα κλειδιά του αυτοκινήτου του, το οποίο ήταν σταθμευμένο μπροστά από την οικία.


Έπειτα, οι δράστες αφαίρεσαν μέσα από το αυτοκίνητο έξι σακίδια με κοσμήματα διαφόρων ειδών, τα οποία κατείχε ο 52χρονος, προκειμένου να τα δειγματίσει σε διάφορα χρυσοχοεία της περιφέρειας και η αξία τους ανέρχεται τουλάχιστον στο (1.000.000) ευρώ.

Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι μια συνεργός των δραστών, τον Ιανουάριο του έτους 2019, είχε πωλήσει σε ενεχυροδανειστήριο στην Ηλεία 53 χρυσά δαχτυλίδια, τα οποία ήταν μέρος των αφαιρεθέντων κοσμημάτων από την ληστεία.

Επιπλέον, λάμβανε οδηγίες για την πώληση των αφαιρεθέντων κοσμημάτων από τον συλληφθέντα αλλοδαπό και τον ενημέρωνε για την εξέλιξη της εκάστοτε συναλλαγής.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Ανακριτή Ηλείας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών του.

Την προανάκριση και τις έρευνες διενεργούν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου σε συνεργασία με τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας.