Καθηγητής Γεωπολιτικής: Περικυκλωμένη η Τουρκία – Φοβάται την πανίσχυρη ΕλλάδαΜιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης FOCUS FM, ο καθηγητής Γεωπολιτικής του Πανεπιστημίου Αιγίου, Πέτρος Σιούσιουρας, ανέφερε πως η Τουρκία είναι περικυκλωμένη και μάλιστα αυτή είναι που φοβάται την Ελλάδα.

«Η Τουρκία είναι αυτή, που στην πραγματικότητα φοβάται την Ελλάδα και όχι το αντίθετο», επεσήμανε ο κ. Σιούσιουρας.

Μάλιστα, αναφερόμενος στα πρόσφατα γεγονότα στον Έβρο, υπογράμμισε ότι «δυστυχώς υπάρχει ένα θέμα επικοινωνιακό και ο φόβος τροφοδοτεί το φόβο.

»Στον Έβρο λόγω του ποταμού δεν είναι επαρκώς καθορισμένα τα σύνορα.

»Πέφτει η στάθμη και αναδύονται κάποιες νησίδες, που δεν υπάρχουν, όταν ανέβουν τα νερά.


»Ανέβηκαν οι στρατοχωροφύλακες πάνω σε αυτή τη νησίδα.

»Σε λίγο τα νερά θα την καλύψουν, είναι όντως fake news και είναι λάθος η δήλωση για ”λίγα μέτρα”».

Κατά τον κ. Σιουσιούρα, υπάρχει ένα πρόβλημα στην Ελλάδα, το οποίο είναι πως «μιλάνε πολλοί και πολύ.

»Ανακυκλώνονται στο εσωτερικό της Ελλάδας, ο φόβος φέρνει φόβο και φτάνουμε να λέμε πώς θα διαχειριστούμε μία κατάσταση.

»Η Ελλάδα “τσιμπάει” πολύ στα επικοινωνιακά παιχνίδια της Τουρκίας» σημείωσε ο καθηγητής Γεωπολιτικής του Πανεπιστημίου Αιγίου.

Αναφερόμενος στο ψευδομνημόνιο Άγκυρας – Τρίπολης, ο κ. Κιουσιούρας πρόσθεσε πως πρόκειται για «ένα ψευδομνημόνιο με τη Λιβύη, το οποίο θα καταρρεύσει από μόνο του» ενώ μάλιστα η Τουρκία το μετάνιωσε, ενώ είναι και «περικυκλωμένη».

Τελος, ο κ. Σιούσιουρας χαρακτήρισε ως «απεγνωσμένη κατάσταση» αυτά που συμβαίνουν στην Τουρκία, ενώ χαρακτήρισε την Ελλάδα ως «πανίσχυρο κράτος, με πανίσχυρη αεροπορία και στόλο» σημείωσε.

ΠΗΓΗ