Πως θα μπορούσαν να γίνουν τα Mercedes G-Wagen του Ελληνικού Στρατού; (ΦΩΤΟ)



Τα G-Wagen της Mercedes που έχουν στην διάθεσή τους οι Ένοπλες Δυνάμειςδεν θα αποσυρθούν μόνο από τον Ελληνικό Στρατό αλλά και από άλλες χώρες.

Και όπως μπορείτε στην οθόνη σας το συγκεκριμένο G-Wagen έχει μετατραπεί σε αυτοκινούμενο από την Lorinser που ειδικεύεται στις μετατροπές και βελτιώσεις μοντέλων της Mercedes. Λόγω του περιορισμένου χώρου και προκειμένου να μην λείπει τίποτα ουσιαστικό έχει εκμεταλλευτεί με έξυπνο τρόπο κάθε εκατοστό. Για παράδειγμα υπάρχει ένα εξωτερικό ντους και εσωτερικός νιπτήρας με δεξαμενή νερού, αναδιπλούμενο κρεβάτι και τραπέζι, μια μικρή κουζίνα με φούρνο μικροκυμάτων, πρίζες 220 V και θύρες USB, θέρμανση κ.α.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο προέρχεται από τον Ελβετικό στρατό (στην Ελβετία, στην Αυστρία και σε κάποιες άλλες χώρες κυκλοφορεί με τα σήματα της Puch) που είχε το ρόλο του αυτοκινήτου τηλεπικοινωνιών. Είναι μοντέλο του 1993 (μια γενιά πιο καινούργιο από τις περισσότερες δικές μας «καναδέζες») με τετρακύλινδρο βενζίνης 114 ίππων (όπως στην 230 GE) και τετρακίνηση με πίσω μπλοκέ.



        

  


Πάντως, όσο ωραίο και αν φαίνεται το concept της Lorinser είναι να απορεί κανείς για μια μετασκευή που φτάνει έως τα 70.000 ευρώ και βασισμένη πάνω σε ένα πολύ παλιό αυτοκίνητο. Βέβαια, δεν μιλάμε για όποιο και όποιο αλλά για ένα από τα πιο αυθεντικά 4?4 του κόσμου που μπορεί να πάει παντού. Θεωρητικά και δίχως να γνωρίζουμε που θα καταλήξουν τα G-Wagen που θα αποσύρει ο Ελληνικός Στρατός, θα μπορούσε ο οποιοσδήποτε να κάνει ότι μετατροπή επιθυμεί. Ή απλά να το αναπαλαιώσει και να κάνει βόλτες με το επικό κομμάτι «In The Army Now».


ΠΗΓΗ: caroto.gr-Nίκος Ι. Mαρινόπουλος- carzine.gr-Γιάννης Σκουφής