Νέα παρέμβαση Δαβάκη για τα ζητήματα των Αξιωματικών ΑΣΣΥ του Ν.2439/1996


Νέα παρέμβαση για τα θέματα των αξιωματικών που προέρχονται από τις ΑΣΣΥ και μέχρι 31/12/2015 συμπλήρωσαν 25 χρόνια υπηρεσίας, πραγματοποίησε ο βουλευτής Λακωνίας και πρώην ΥΦΕΘΑ, κ. Θανάσης Δαβάκης, σε συνάντηση που είχε στις 4/6/2020, μαζί με τους βουλευτές Μαρία Κεφάλα και Χρήστο Μπουκώρο, με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Ο κ. Δαβάκης έθεσε συνολικά στον κ. υπουργό τις ανισορροπίες που έχουν προκληθεί στην ιεραρχική δομή των Ενόπλων Δυνάμεων από τη νομοθετική παρέμβαση της προηγούμενης κυβέρνησης (άρθρο 32 Ν.4406/2019) σχετικά με τον υπολογισμό των ετών υπηρεσίας των μονιμοποιηθέντων εθελοντών του ν.δ. 445/1974 και των μονιμοποιηθείσων εθελοντριών του ν. 705/1977, καθώς και από την απουσία ρητής διατύπωσης στο άρθρο 37 του Ν.4494/2017 σχετικά με τον υπολογισμό ως χρόνου υπηρεσίας αξιωματικού του χρονικού διαστήματος μετά το 13ο έτος από την κατάταξη.

Ο κ. Δαβάκης είχε αναφερθεί και στο παρελθόν για το θέμα, είτε κατά τη διάρκεια ομιλιών του στη Βουλή είτε με καταθέσεις σχετικών Κοινοβουλευτικών Ερωτήσεων.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Δαβάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Συναντήθηκα, μαζί με τη συνάδελφο Μαρία Κεφάλα και το συνάδελφο Χρήστο Μπουκώρο, με το φίλο υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έθεσα στον κ. υπουργό δύο ζητήματα που αφορούν στη βαθμολογική εξέλιξη των αξιωματικών που προέρχονται από τις ΑΣΣΥ, μέχρι και την τάξη 1990, ζητώντας να αποκατασταθούν οι ανισορροπίες που έχουν ανακύψει εξαιτίας ορισμένων προβλέψεων του σχετικού νομικού πλαισίου.

Διαπίστωσα για ακόμη μία φορά την άριστη γνώση του θέματος, εκ μέρους του κ. υπουργού, καθώς και την πολιτική βούληση για να βρεθεί πρακτική λύση στο πλαίσιο επερχόμενης νομοθετικής πρωτοβουλίας. Κάτι το οποίο σημειώνεται και στην τελευταία απάντησή του σε σχετική Ερώτησή μου το Δεκέμβριο του 2019.