ΠΟΕΣ: Συνταξιοδοτικό Στρατιωτικών (Διπλάσιος Συντάξιμος Χρόνος) - Θα βρεθεί τελικά λύση;


Π.Ο.Ε.Σ. - Τί γίνεται τελικά με την επιπλέον πενταετία; Βρήκατε λύση;

ΘΕΜΑ : Συνταξιοδοτικό Στρατιωτικών (Διπλάσιος Συντάξιμος Χρόνος)

α. Ν.4609/2019 (ΦΕΚ Α΄ 67, «Ρυθμίσεις Μέριμνας Προσωπικού Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατολογίας, Στρατιωτικής Δικαιοσύνης και άλλες διατάξεις»)



Αξιότιμε κε Υπουργέ.

Επανερχόμαστε στο (γ) σχετικό έγγραφό μας, καθόσον ήδη πέρασαν πέντε (5) μήνες και δεν γνωρίζουμε ή τουλάχιστον δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα, εάν ευρέθη τελικώς η προσφορότερη λύση, μετά από τη μελέτη και την επεξεργασία που ενήργησαν/ενεργούν οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου σας, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ για το εν θέματι αντικείμενο, όπως γνωρίσατε με τη (β) όμοια απάντησή σας.

Ήδη, μετά τις φετινές κρίσεις των στελεχών και τις μεταθέσεις που κοινοποιήθηκαν/κοινοποιούνται, υπάρχουν στελέχη που αυτεπαγγέλτως ή με αίτησή τους απομακρύνονται από τις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων και επειδή διαπιστώνουμε μεγάλη καθυστέρηση, η οποία δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι εμπεριέχει βούληση άρνησης υλοποίησης των σχετικών νομοθετικών ρυθμίσεων του (α) σχετικού [προσμέτρηση του αυξημένου στο διπλάσιο ή τριπλάσιο, μέχρι τα πέντε (5) έτη, χρόνου υπηρεσίας σε Μονάδες και Υπηρεσίες, ανεξαρτήτως γεωγραφικού προσδιορισμού, στις οποίες τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων υπηρετούν, ασκώντας τα καθήκοντα της ειδικότητάς τους], η οποία τελικώς μπορεί να οδηγήσει σε αδράνεια και «πάγωμα» της πρόνοιάς τους, παρακαλούμε όπως μας γνωρίσετε εξελίξεις επί του θέματος.

Οι κ.κ. ΥΕΘΑ και Δντής ΓΔΟΣΥ/ΔΟΙ, προς τους οποίους κοινοποιείται το παρόν παρακαλούνται για την παρέμβασή τους και άσκηση πίεσης προς υλοποίηση της ήδη ως άνω νομοθετημένης πρόβλεψης.