Α/ΓΕΕΘΑ Φλώρος: ''Όποιος πατήσει το ποδάρι του σε ελληνικό έδαφος θα τον κάψουμε''


Ξεκάθαρο το μήνυμα

Μια σκληρή και απολύτως κάθετη δήλωση έκανε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, το μεσημέρι της Παρασκευής. 

“Όποιος πατήσει το ποδάρι του σε ελληνικό έδαφος πρώτα θα τον κάψουμε και μετά θα πάμε να δούμε ποιος ήταν. Όποιος συγκρουστεί με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα πρέπει να ξέρει ότι θα φύγει με βαρύ κόστος. Θέλουμε διάλογο αλλά επί ίσοις όροις. Αυτό δεν το θέλει η Τουρκία και στόχος στη θητεία μου είναι να μην προσέλθει η Ελλάδα σε οποιονδήποτε διάλογο που δεν θα είναι υπό αυτές τις προϋποθέσεις”, αυτό ανέφερε ο Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

”Είμαστε πανέτοιμοι”, διαβεβαίωσε, προσθέτοντας “…κι ας μην έχουμε αυτά που θα θέλαμε από οπλικά συστήματα κι ας μην έχουν προχωρήσει όπως θα θέλαμε αναβαθμίσεις και συντηρήσεις. Αυτό φαίνεται και από τις συνεχείς εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Έχουν γίνει και Συμβούλια Αρχηγών και καθένας ξέρει τι επακριβώς θα κάνουμε αναλόγως του σεναρίου που θα εξελιχθεί.

Οι Τούρκοι με τη συμπεριφορά τους προδίδουν και μεγάλη νευρικότητα για τις εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας τους. Όσες χώρες διετέλεσαν κάποτε αυτοκρατορίες, παρουσιάζουν συμπεριφορές που σχετίζονται με τις αναμνήσεις τους. Αυτό στη δική τους τουλάχιστον περίπτωση προκαλεί μεγάλη αστάθεια.”

”Η Τουρκία με τη συμπεριφορά της πλέον βοήθησε την Ελλάδα να μη φαίνεται ως ο παράλογος που υπερβάλλει για την απειλή. Πλήττει τα συμφέροντα πολλών χωρών, συμπεριφέρεται σαν να ζει σε άλλον αιώνα. Έχει δημιουργήσει αντισυσπειρώσεις οι οποίες μπορεί να παίρνει χρόνο να ωριμάσουν, όμως προχωρούν με σταθερά βήματα. Ο Ερντογάν είναι ένας μεγάλος ηγέτης, αλλά και ένας αυταρχικός ηγέτης. Μετά από αυτόν η Τουρκία δεν θα είναι η ίδια.

 Η Ιστορία θα κρίνει αν θα μείνει ως μεγάλη προσωπικότητα ή ως ο μοιραίος ηγέτης. Ό,τι λέει το κάνει, το ξέρουμε, να ξέρει όμως και αυτός ότι τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για εμάς. Εάν στραφεί εναντίον μας θα κάνουμε αυτό που πρέπει και θα επηρεάσουμε την κρίση της Ιστορίας γι’ αυτόν.”

Ξεκάθαρο το μήνυμα του Αρχηγού!