«Δεν μιλάω εγώ με το σούργελο»


Έτσι μίλησε ο Δ. Παπαγγελόπουλος για την σύζυγο του Π. Καμμένου σε μια συνομιλία που είχε με τον δημοσιογράφο των «Παραπολιτικών» που ήθελε να βάλει στην φυλακή ο υπουργός Εθνικής Αμύνης. Και προς τούτο πίεζε τον Δ. Παπαγγελόπουλο, σύμφωνα με την δική του μαρτυρία.

Προφανώς παρακολουθούμε έναν εμφύλιο πόλεμο που διεξάγεται στους κόλπους της Δεξιάς συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο τού «ο σώζων εαυτόν, σωθήτω».

Ως γνωστόν την Δεξιά συνιστώσα την αποτελούσαν δύο διακριτά κομμάτια. Αυτό των ΑΝΕΛ που στο όνομα του αντιμνημονιακού αγώνα συνέδραμε στον Α. Τσίπρα και αυτό που ακολούθησε τον Π. Παυλόπουλο στην συνεργασία του με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Και τα δύο αυτά κομμάτια της Δεξιάς –που τα διέτρεχε ένας εμφανής φιλορωσισμός- συνέβαλαν τα μέγιστα στην εδραίωση της εξουσίας της ριζοσπαστικής Αριστεράς, καθώς της προσέφεραν τις προσβάσεις που διέθεταν στον κρατικό μηχανισμό.

Μάλιστα ο συγχρωτισμός αυτών των δύο εκ διαμέτρου αντίθετων ιδεολογικοπολιτικών χώρων ήταν τόσο έντονος που μιλούσαμε πλέον για όσμωση. Ουδείς αναφερόταν σε συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, αλλά στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Έτσι καταγράφηκε στην συνείδηση της κοινής γνώμης αυτή η συνεργασία.

Τώρα λοιπόν που έφτασε η ώρα της πληρωμής για τα όσα διέπραξαν τους 54 μήνες που κυβερνούσαν, άρχισαν οι ικεσίες για να υπάρξει λήθη. Για να μην πληγεί περαιτέρω η ενότητα του Κεντροδεξιού χώρου.

Η εφημερίδα «Εστία», για να γλιτώσει τον Δ. Παπαγγελόπουλου καλεί την Νέα Δημοκρατία να μην μοιάσει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Υποκριτικές φαιδρότητες ανθρώπων που, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, προανήγγειλαν στην πρώτη σελίδα πανηγυρικά την προφυλάκιση του Αδώνιδος Γεωργιάδη, ενώ γνώριζαν τις επόμενες κινήσεις της κυρίας Τουλουπάκη και την ύπαρξη επιβαρυντικών στοιχείων για τους 10 κατηγορουμένους.

Ας γίνει σαφές πως η Δεξιά συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με στελέχη του, συνωμότησαν κατά των θεσμών και κατά των πολιτικών τους αντιπάλων και θα πληρώσουν για τις πράξεις τους.

Τις διαδοχικές εκλογικές νίκες στην Νέα Δημοκρατία τις έδωσαν οι Κεντρώοι, οι Κεντροαριστεροί και εκείνοι οι Αριστεροί που σιχάθηκαν την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και απαιτούσαν μιαν άλλη μορφή εξουσίας.

Μια εξουσία που να σέβεται και να προστατεύει τους θεσμούς και να μην υποτιμά την νοημοσύνη των πολιτών.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να συμβεί αυτό είναι η παραδειγματική τιμωρία των συνωμοτών της Novartis και όλων αυτών που κατέλυσαν ή αποπειράθηκαν να καταλύσουν την διάκριση των εξουσιών.

Ας το καταλάβει αυτό και εκείνο το ελάχιστο κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας που θεωρεί τον Παπαγγελλόπουλο και τον Καμμένο «δικά μας παιδιά».

Από την στιγμή που αυτοί διέβησαν τον Ρουβίκωνα, από την στιγμή που επέλεξαν στρατόπεδο, από την στιγμή που συνωμότησαν κατά του Αντώνη Σαμαρά και των άλλων προβεβλημένων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, ουδείς οίκτος υπάρχει.

Η υπόθεση θα πάει μέχρι τέλους. Αυτοί που σήμερα ικετεύουν και εκλιπαρούν για επιείκεια, ας αναλογιστούν τις δικές τους ευθύνες, την δική τους συμβολή στην δράση των συνωμοτών.

Τα όσα αποκαλύπτονται και τα όσα θα αποκαλυφθούν στην συνέχεια δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για δεύτερες σκέψεις.

Μέχρι τέλους!

ΥΓ. Προσωπικά βρίσκω απρεπείς τις εκφράσεις του Δ. Παπαγγελόπουλου εναντίον της συζύγου του Π. Καμμένου. Αν αληθεύουν οι παρεμβάσεις της, το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Είναι πολιτικό και ενδεχομένως ποινικό και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπισθεί.