Πολύ βαριά η μέρα σήμερα για τον ΥΦΕΘΑ Αλκ. Στεφανή

Πολύ βαριά η μέρα σήμερα για τον ΥΦΕΘΑ Αλκ. Στεφανή


Με αισθήματα βαθιάς θλίψης και συγκίνησης από την δυσαναπλήρωτη απώλεια, απευθύνουμε σήμερα τον ύστατο χαιρετισμό στον Στρατηγό Βασίλειο Γιαννόπουλο, έναν εξαίρετο Αξιωματικό που τίμησε τον Ελληνικό Στρατό με την πολυετή σταδιοδρομία του και ένα αυτοδιοικητικό που η διαδρομή και η δράση του σημάδεψαν την πολιτική, κοινωνική, οικονομική και αυτοδιοικητική ζωή του τόπου του.

Ο Θουκυδίδης στον «Επιτάφιό» του, εκφράζει τον φόβο πως οι έπαινοι προς τους νεκρούς μπορεί να θεωρηθούν υπερβολικοί, γιατί ο θάνατος εξωραΐζει τους ανθρώπους.

Λίγες όμως είναι οι περιπτώσεις εκείνες, κατά τις οποίες τα εγκώμια έρχονται απλά να περιγράψουν αλήθειες και ακόμη πιο σπάνιες, οι περιπτώσεις όπου τα λόγια είναι φτωχά για να αποδώσουν τη πραγματική προσφορά και το εξαίρετο ήθος συγκεκριμένων ανθρώπων.

Ο Στρατηγός, υπήρξε μια πολυσχιδής και ισορροπημένη προσωπικότητα με εξαιρετική ευθυκρισία, ανήσυχος, καινοτόμος και οραματιστής Αξιωματικός, που κατά την διάρκεια της πολυετούς σταδιοδρομίας του, υπηρέτησε σε ιδιαίτερα ευαίσθητες θέσεις προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες στις Ένοπλες Δυνάμεις και στην Πατρίδα γενικότερα.

Άνθρωπος διακριτικός, μεστός στα λόγια και στις πράξεις και πάνω απ’ όλα ενεργός πολίτης, άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην πόλη του και τους ανθρώπους της.

Υπηρέτησε με αρχές, με αξίες, με ήθος και ευγένεια, την Αυτοδιοίκηση.
Κέρδισε δίκαια, με πολλή προσωπική δουλειά και διατηρώντας πάντα χαμηλούς τόνους, την εκτίμηση και το σεβασμό των συναδέλφων και των συμπολιτών του.

Υποστήριξε με σταθερότητα τις αρχές και τις αξίες του και ενεργώντας καίρια και αποτελεσματικά, υπηρέτησε τον τόπο του από την θέση του Δημάρχου με εντιμότητα και σεμνότητα.

Αείμνηστε Στρατηγέ Βασίλειε Γιαννόπουλε, αποχαιρετώντας σήμερα το σώμα σου, αλλά όχι τη ψυχή και το πνεύμα σου, σου εύχομαι καλό ταξίδι στα ουράνια σκηνώματα, εκεί όπου σύμφωνα με την Αγία μας Εκκλησία, δεν υφίσταται πόνος, λύπη και στεναγμός, αλλά ζωή ατελεύτητη.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει και αιώνια η μνήμη σου.