Τεράστια συγκέντρωση δυνάμεων πριν τη μάχη της Σύρτης: «Η θα νικήσουμε ή θα πεθάνουμε»


Τεράστια είναι συγκέντρωση των δυνάμεων του «Εθνικού Στρατού της Λιβύης» πριν τη μάχη της Σύρτης η οποία θα κρίνει ουσιαστικά και την τελική έκβαση του πολέμου στην Λιβύη.

Σε δορυφορικές φωτογραφίες  που νέδωσε η αμερικανική Διοίκηση Αφρικής (AFRICOM)  φαίνεται η παρουσία ρωσικών μαχητικών MiG-29 και βομβαρδιστικών Su-24 στην αεροπορική βάση αλ Τζούφρα νότια της Τρίπολης, τα οποία ανήκουν στην λιβυκή Αεροπορία.

Η βάση έχει αποτελέσει δεδηλωμένο, προς κατάληψη στόχο, στόχο της Τρίπολης η οποία θέλει να την καταλάβει μαζί με την Σύρτη, αλλά η παρουσία ρωσικών μαχητικών εκεί έχει δράσει αποτρεπτικά σε αυτά τα σχέδια.  


Παράλληλα η Βεγγάζη ενισχύει διαρκώς τις δυνάμεις της στην Σύρτη, λίγο πριν, την αποφασιστική μάχη μεταξύ των φιλότουρκών και των δυνάμεων του LNA, για το ποιος θα αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο στην στρατηγική αυτή περιοχή.

Στην περιοχή έχει σπεύσει και ο διοικητής των ειδικών δυνάμεων του Στρατού της Λιβύης στρατηγός Wanis Bokhamada ο οποίος ανέφερε:

«Θα ακολουθήσουμε τα βήματα του Omar Al-Mukhtar στην Σύρτη και θα νικήσουμε ή θα πεθάνομε, αλλά ποτέ δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε τα εδάφη μας στους Τούρκους εισβολείς και τους μισθοφόρους της al-Qaeda και της ISIS».


ΠΗΓΗ