Άσχημη είδηση για τον Σουλτάνο: Μεγάλο χτύπημα στον τουρισμό της Τουρκίας


Το υπουργικό συμβούλιο στην Γερμανία παρέτεινε την ταξιδιωτική του προειδοποίηση για ταξίδια εκτός ΕΕ μέχρι τις 31 Αυγούστου. Αναφέρεται πως ο ΠτΔ Ερντογάν θα συνομιλήσει με την Μέρκελ για να ενταχθεί η Τουρκία στις εξαιρέσεις.

Η Γερμανία παρέτεινε μέχρι τέλος Αυγούστου, την λόγω κορονοϊού ταξιδιωτική της προειδοποίηση για τις εκτός ΕΕ 160 και περισσότερες χώρες.

Σύμφωνα με την σημερινή απόφαση, θα μπορούν να υπάρξουν εξαιρέσεις για μερικές χώρες αν καλύπτουν συγκεκριμένα κριτήρια.

Ο υπουργός εξωτερικών Χάικο Μάας τόνισε πως ¨Δεν μπορούν να πάρουν και δεν θα πάρουν το ρίσκο το να πάνε στους καλοκαιρινούς μήνες οι Γερμανοί σε διάφορες παραλίες και στην επιστροφή τους χωρίς να το ξέρουν, να μεταφέρουν τον ιό στην Γερμανία¨.

Σύμφωνα με την είδηση της Ντόιτσε Βέλλε-τουρκικά, η απόφαση για παράταση της ταξιδιωτικής προειδοποίησης θα επηρεάσει αρνητικά χώρες όπως η Τουρκία, η Αίγυπτος και η Τυνησία.

Οι χώρες με ισχυρό τομέα τουρισμού καταβάλλουν έντονες προσπάθειες για να φιλοξενήσουν Γερμανούς τουρίστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), ο ΠτΔ Ερντογάν και η καγκελάριος Μέρκελ θα μιλήσουν τηλεφωνικά αυτή την εβδομάδα και μεταξύ άλλων εξελίξεων θα συζητήσουν και αυτό το θέμα.

Πιστεύεται πως σε αυτή την συνομιλία, ο Ερντογάν θα ζητήσει την κατάργηση της ταξιδιωτικής προειδοποίησης. Στην είδηση αναφέρεται πως κάτι τέτοιο δεν θα είναι εύκολο για το Βερολίνο, διότι σε περίπτωση που η Τουρκία ενταχθεί στις εξαιρέσεις, αναμένεται πως θα αυξηθεί η πίεση και από άλλες τουριστικές χώρες- μη μέλη της ΕΕ όπως είναι η Αίγυπτος.

Καθοριστικά κριτήρια για να καταργήσει η Γερμανία την ταξιδιωτική προειδοποίηση για χώρες εκτός ΕΕ, θα είναι ο επαρκής έλεγχος των δεδομένων μόλυνσης, η λειτουργικότητα του συστήματος υγείας, η επάρκεια των τεστ, οι κανόνες υγιεινής, οι δυνατότητες επιστροφής και η ασφάλεια των τουριστών.

Στο μεταξύ αναμένεται πως η γερμανική κυβέρνηση θα προειδοποιήσει τον λαό να μην  πάει σε τουρισμό κρουαζιέρων. Σε αυτό συνέβαλε το ότι τον περασμένο Μάρτιο, πολλά πλοία στα οποία είχαν εντοπισθεί κρούσματα κορονοϊού, δεν έβρισκαν λιμάνι για να προσεγγίσουν.

Η Γερμανία από τις 15 Ιουνίου αίρει την ταξιδιωτική της προειδοποίηση για τις χώρες της ΕΕ, πλην Ισπανίας και Νορβηγίας.