Νέα ήττα Ερντογάν από Ρώσικο Αρκούδι: 2 νεκροί και 5 τραυματίες σε συγκρούσεις στα σύνορα Αρμενίας-Αζερμπαιτζάν


Όλη η γραμμή της ρωσοτουρκικής αντιπαράθεσης σιγά σιγά παίρνει φωτιά. Σύρραξη σημειώθηκε στα σύνορα Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν κοντά στο Tavush με αποτέλεσμα 2 νεκρούς στρατιώτες του Αζερμπαϊτζάν. Υπάρχουν και 5 τραυματίες. Η πλευρά της Αρμενίας σύμφωνα με το armradio. ισχυρίζεται πως σήμερα η πλευρά του Αζερμπαϊτζάν προσπάθησε δύο φορές να παραβιάσει τα σύνορα της Αρμενίας κοντά στην περιοχή Tavush, αλλά οι προσπάθειες απετράπησαν σύμφωνα με το dimpenews.com.

«Στις 12:30 περίπου σήμερα, στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν, για λόγους άγνωστους σε εμάς, προσπάθησαν να παραβιάσουν τα κρατικά σύνορα της Δημοκρατίας της Αρμενίας με ένα όχημα UAZ προς την κατεύθυνση του Ταβούς», δήλωσε εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας. 

Ο Shushan Stepanyan είπε στο Facebook.

Μετά την προειδοποίηση της αρμενικής πλευράς, οι στρατιώτες του Αζερμπαϊτζάν έφυγαν από το όχημα και επέστρεψαν στις θέσεις τους, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Οι στρατιώτες του Αζερμπαϊτζάν πραγματοποίησαν μια δεύτερη προσπάθεια να καταλάβουν τον αρμενικό συνοριακό σταθμό χρησιμοποιώντας πυροβολικό, αλλά αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν, αφού είχαν απώλεια ανθρώπινου δυναμικού.

Δεν έχουν αναφερθεί θύματα από την αρμενική πλευρά.