Η Τουρκία σήμερα είναι εκτός από αεροπορική άμυνα – Καταστράφηκαν 3 ή 4 πυροβολαρχίες MIM-23 HAWK στην Αλ Βατίγια της Λιβύης


Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επίθεση που έγινε από αεροσκάφη αγνώστου ταυτότητας στην αεροπορική βάση Αλ Βατίγια, την οποία η Τουρκία θέλει να καταστήσει βάση για την δική της πολεμική αεροπορία αλλά και για τμήματα του στρατού ξηράς, καταστράφηκαν 3 ή 4 πυροβολαρχίες τύπου MIM-23 HAWK, που είχαν μεταφερθεί εκεί από την Τουρκία, για την προστασία της βάσης.

Σημειώνεται ότι την καταστροφή των συστημάτων MIM-23 HAWK στην ουσία επιβεβαιώνει και η ανακοίνωση της κυβέρνησης της Λιβύης.


Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών και των προετοιμασιών, αναμενόταν η μεταστάθμευση εκεί τουρκικών F-16.

Μετά την επίθεση, που έγινε λίγες ώρες μετά τις υπεφίαλες δηλώσεις Ακάρ από την Τρίπολη, ότι “η Τουρκία θα είναι για πάντα στη Λιβύη”, το σχέδιο μετατροπής της βάσης Αλ Βατίγια, είναι σίγουρο ότι θα καθυστερήσει και ίσως επηρεάσει και τις προετοιμασίες για την επίθεση κατάληψης της Σύρτης και της Αλ Τζούφρα.

Όσο για την επίθεση, υπάρχουν δημοσιεύματα που θέλουν αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων να έχουν βομβαρδίσει τη βάση με γαλλικής κατασκευής αεροσκάφη και βόμβες υψηλής ακρίβειας.


ΠΗΓΗ