Στρατηγός Λάμπρος Τζούμης: Αποφασιστικότητα και προετοιμασία για στρατιωτική σύγκρουση


Κουδούνι κινδύνου κτυπά ο Αντιστράτηγος ε.α. Λάμπρος Τζούμης σχετικά με όλα όσα διαδραματίζονται τα τελευταία χρόνια με την Τουρκική προκλητικότητα, γράφει για το θέμα στα κοινωνικά δίκτυα τα παρακάτω: 

Εδώ και τέσσερα χρόνια με την τουρκική προκλητικότητα να χτυπά κόκκινο έχουμε ακούσει από θεσμικούς παράγοντες, καθηγητές, δημοσιογράφους, κ.λπ, ότι η Τουρκία είναι απομονωμένη,  ότι ο μεγαλοϊδεατισμός του Ερντογάν θα του βγει σε «κακό», ότι αυτά που διακηρύσσει είναι επικοινωνιακού χαρακτήρα, ότι από ώρα σε ώρα καταρρέει η Τουρκία λόγω της οικονομίας της ,κ.λπ.

 Ακόμα και μετά την απόφαση μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί διατυπώνονται απόψεις ότι οσονούπω η Δύση θα τιμωρήσει την αμετροέπεια του Τούρκου προέδρου, ότι μόνο ο διάλογος με την Τουρκία μπορεί να έχει αποτελέσματα, κ.λπ. 

Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να διαγράψουμε αυτές τις ψευδαισθήσεις και να προετοιμαστούμε στο άμεσο μέλλον για ακραίες προκλήσεις από την πλευρά της Τουρκίας. 

Αν δεν επιθυμούμε να οδηγηθούμε σε επώδυνους συμβιβασμούς και εθνικές υποχωρήσεις ένας δρόμος υπάρχει : Αποφασιστικότητα και προετοιμασία για στρατιωτική σύγκρουση.