Στρατός Ξηράς: Οι δράσεις που προέβη στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς (ΒΙΝΤΕΟ)


Κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2020, ο Στρατός Ξηράς, στο πλαίσιο της κοινωνικής του προσφοράς, προέβη στις παρακάτω δράσεις:

-Συνδρομή σε επιχειρήσεις αεροδιακομιδών 105 ασθενών, από νησιά του κεντρικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου σε νοσοκομεία αστικών κέντρων, με ελικόπτερα ΝΗ-90 και CH-47D, τα οποία συμπλήρωσαν 298 ώρες πτήσης, ημέρα και νύχτα.

– Έλεγχος και εκκαθάριση από κλιμάκια του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ), 1.040.105 τετραγωνικών μέτρων, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό, εξουδετέρωση και καταστροφή 2853 ναρκών.

-Κατασκευή ακροβάθρων και ανάπτυξη γέφυρας ΜΠΕΛΕΫ στα Θερμά της νήσου Σαμοθράκης.

– Αποκατάσταση μέρους του δασικού οδικού δικτύου και διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών στην περιοχή του Αγίου Όρους.

– Κατασκευή 250.000 μασκών και 11.000 ατομικών συλλογών προστασίας στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας του COVID-19.

– Παρασκευή 11 τόνων υγρού απολυμαντικού χεριών, 210 τόνων διαλύματος απολύμανσης, 57.400 λίτρων αντισηπτικού υγρού και 8.000 φιαλιδίων αλκοολούχου φαρμακευτικού διαλύματος, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας του COVID-19.

– Διάθεση του 417 ΝΙΜΤΣ στο ΕΣΥ ως νοσοκομείο αναφοράς στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας του COVID-19.

– Διάθεση 39 στελεχών του Yγειονομικού σε αεροδρόμια και λιμάνια, για διεξαγωγή δειγματοληπτικών ελέγχων στα πλαίσια αντιμετώπισης αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19.

– Διάθεση 18 οπλιτών ιατρών όλων των ειδικοτήτων σε αγροτικά ιατρεία για την εξέταση και παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης κατοίκων ορεινών περιοχών αλλά και νήσων της επικράτειας.

– Διάθεση 19 στρατιωτικών ιατρών σε Γενικά Νοσοκομεία για εκτέλεση εφημεριών.