Σαρώνουν οι Κούρδοι αντάρτες: Κατέστρεψαν τεθωρακισμένο σε τουρκικό έδαφος


Δείτε το... εκρηκτικό βίντεο

Κάτω από τη μύτη των Τούρκων επιχειρούν οι Κούρδοι αντάρτες, εντός τουρκικού εδάφους, ακόμα και σε τουρκικά στρατόπεδα, υλοποιώντας δολιοφθορές και αιφνιδιαστικές επιθέσεις που σταδιακά αποδομούν τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Η γνωστή πλέον Gerîla TV δημοσίευσε υλικό από επιχείρηση Κούρδων ανταρτών που είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή ενός τεθωρακισμένου του τουρκικού στρατού στο Χακάρι, στο βόρειο Κουρδιστάν (τουρκική επαρχία, νοτιοανατολικά), εντός εδάφους ελεγχόμενου από τον τουρκικό στρατό.

"Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της HPG (Hêzên Parastina Gel - Λαϊκές Αμυντικές Δυνάμεις, στρατός του PKK), η δράση πραγματοποιήθηκε στις αρχές του Ιουνίου ως μέρος της επαναστατικής επίθεσης των ανταρτών, που πήρε το όνομά της από τους Μάρτυρες Bager και Ronya", σύμφωνα με κουρδικό ΜΜΕ.

Το Γραφείο Τύπου της HPG αναφέρει ότι αντάρτες χτύπησαν ένα τεθωρακισμένο του τουρκικού στρατού που είχε αναπτυχθεί στο φυλάκιο Xevkê, στην περιοχή Dinemdinli (Şemzinan) της επαρχίας Χακάρι, δηλαδή εντός τουρκικού εδάφους και δη υπό τον έλεγχο των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Το τουρκικό τεθωρακισμένο καταστράφηκε πλήρως, ωστόσο ο αριθμός των θυμάτων μεταξύ των Τούρκων στρατιωτικών παραμένει απροσδιόριστος.


ΠΗΓΗ