Οι Τούρκοι ετοιμάζονται για εκδίκηση στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης.. αλλά παίζουν με τη φωτιά δηλ. με τη Ρωσία…


Οι Τούρκοι ετοιμάζονται για εκδίκηση στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης

Στο “Svobodnaya Presa”, ο Alexander Setnikov έγραψε ότι η Τουρκία παίζει με τη φωτιά με τη Ρωσία στη Λιβύη και ότι η Άγκυρα δεν έχει συνειδητοποιήσει την πραγματική δύναμη της Ρωσίας στη θάλασσα.

Το άρθρο σημειώνει: Το Ινστιτούτο Ναυτικού των ΗΠΑ (USNI) ανέφερε ότι οι πρόσφατες επιθέσεις από αεροσκάφη Bayraktar TB2 στο ρωσικό σύστημα άμυνας Pantsir-C1 στη Λιβύη δεν θα είχαν πετύχει εάν δεν είχαν την υποστήριξη των τουρκικών ναυτικών πλοίων που πλέουν κατά μήκος των ακτών της πρώην Jamahiriya.

Η Τουρκία δίνει τον κεντρικό ρόλο στο στόλο της στον «πόλεμο μεσολάβησης» που υπάρχει μεταξύ της Άγκυρας αφενός, και της Μόσχας, του Αμπού Ντάμπι, του Καΐρου και του Παρισιού, αφετέρου. Παρεμπιπτόντως, στη Δύση, αυτή η έμμεση σύγκρουση θεωρείται ευρέως ως μάχη για τα πεδία φυσικού αερίου που ανακαλύφθηκαν στα ύδατα της Λιβύης και της Κύπρου στη Μεσόγειο. Ο Ερντογάν θέλει να τα μονοπωλήσει, ενώ ο Πούτιν υπερασπίζεται τα συμφέροντα της Gazprom και ο Macron της γαλλικής εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου Total. Σε γενικές γραμμές, είναι πιο συμφέρον για τη Ρωσία και τη Γαλλία να αφήνουν το αέριο στους πραγματικούς ιδιοκτήτες τους παρά να δοθεί στην Τουρκία.

Είναι γνωστό ότι οι Τούρκοι ταξιδεύουν στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης με φρεγάτες εξοπλισμένες με τουρμπίνες αερίου, όπως η Oliver Hazard Perry (ή μόνο Perry),που αγοράστηκαν από το αμερικανικό ναυτικό στο πλαίσιο του προγράμματος καταστροφής. Οι Αμερικανοί έχουν αναπτύξει την Oliver Hazard Perry αποκλειστικά για συνοδεία, οπότε δεν μπορούν πραγματικά να πολεμήσουν με τους αντιπάλους τους στην επιφάνεια, ούτε με υποβρύχια μυστικότητας.

Εάν το δούμε αυτό, στο πλαίσιο του σύγχρονου ναυτικού πολέμου, οι τουρκικές φρεγάτες στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης είναι φτερά στον άνεμο και αν πάνε σε μια μάχη με ένα ρωσικό υποβρύχιο όπως το Varshavianka έχουν αναπόφευκτο πνιγμό και βύθιση.

Η κατάσταση με τα υποβρύχια του Ερντογάν είναι καλύτερη, αλλά δεν είναι ζωτικής σημασίας για τον Πούτιν. Εάν οι απορροφητές ήχου του ΝΑΤΟ ”συλλαμβάνουν” γερμανικά υποβρύχια τύπου 209, δεν είναι σε θέση να ”συλλάβουν” το υποβρύχιο Krasnodar,με το οποίο είναι εξοπλισμένη η τέταρτη ανεξάρτητη ταξιαρχία του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας.rt

Το τουρκικό ναυτικό ανακοίνωσε NAVTEX για μια τεράστια νέα άσκηση στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης. Οι τουρκικές ναυτικές δυνάμεις ανακοίνωσαν τις περιοχές όπου η άσκηση θα πραγματοποιηθεί στα ανοικτά της Λιβύης. Οι 3 περιοχές που δεσμεύθηκαν ονοματίστηκαν Barbaros, Turgut Reis και Çaka Bey στα νότια της Κρήτης. Θα συμμετάσχουν  17 μαχητικά αεροσκάφη και 8 πολεμικά πλοία. Το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό θα πραγματοποιήσει εκπαίδευση προετοιμασίας πολέμου στην Ανατολική Μεσόγειο σε μια εποχή που η ένταση αυξάνεται στη Λιβύη αναφέρει ο τούρκικος τύπος…

Νέα τουρκική Navtex για ασκήσεις νότια της Κρήτης με ...